INCENDIU în sudul județului. Arde gunoiul biodegradabil de la o fermă de păsări


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea ne anunțau miercuri, 13 septembrie 2023, în jurul orei 10.30, că mai multe echipaje intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în orașul Bălceşti, la un depozit de gunoi de fermă aflat în administrarea unei societăţi comerciale cu profil de creştere a păsărilor.
„Efectivele pompierilor au fost suplimentate si a fost solicitat administratorului depozitului sprijinirea intervenției cu mai multe utilaje (cisterne cu apă şi buldoexcavatoare) pentru dislocarea gunoiului şi crearea unor perdele de apă pentru stingerea focarelor. Focarele se manifestă în profunzimea stratului de gunoi, gros de aproximativ doi-trei metri, pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătrați”, anunțat pompierii vâlceni.
„Forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani și ai Gărzii de Intervenție Măciuca intervin pentru stingerea incendiului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar din partea societătii se intervine cu două buldoexcavatoare, două basculante, două alte utilaje (tractoare cu remorcă) și șase lucratori ai societății. Nu sunt înregistrate victime”, ne mai informau reprezentanții ISU, tot miercuri, spre orele prânzului.