CRISTINA NEAGU, DEZAMĂGITĂ după revenirea la echipa națională


După un an de pauză, Cristina Neagu a revenit la echipa națională a României când era mare nevoie de aportul ei. Din păcate, revenirea fostei jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea la echipa națională nu a ajutat prea mult. Miercuri, 2 martie 2022, într-un meci disputat la Mioveni, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin, Danemarca s-a impus ușor în fața României, scor final 35-28. A fost o partidă în care Cristina Neagu a marcat doar de câteva ori, neridicându-se la nivelul așteptărilor publicului, de unde și dezamăgirea ei de la finalul întâlnirii.
Totuși, Cristina rămâne optimistă în privința partidei retur dintre cele două formații, care se va disputa sâmbătă, 5 martie 2022 (cu începere de la ora 17.10), la Odense, în Danemarca.
Încrezător în posibilitatea ca România să izbutească un rezultat bun în partida retur contra nordicelor s-a arătat și selecționerul Adrian Vasile. De asemenea, Vasile a declarat că privește și ca o provocare două astfel de meciuri consecutive în fața unei echipe nordice.
„Dublele manșe sunt foarte interesante, pentru că te vei pregăti întotdeauna pentru ceva ce știi, după care sunt acele mici detalii. Este vorba despre acele mici reglaje pe care trebuie să le faci între ambele meciuri. Însă, cel mai important de știut și lucru pe care noi îl discutăm tot timpul, mai ales împotriva echipelor scandinave, este ceea ce vezi, ceea ce pregătești. Exact aia se va întâmpla de cele mai multe ori pe teren. Pentru că jucătoarele nordice respectă cu strictețe un stil și un plan pe care-l au, așa că foarte rar poți să vorbești despre surprize când ai în față o echipă scandinavă. Mai degrabă poate fi vorba despre rigurozitatea de a face același lucru și de a-l face bine”, a punctat Adrian Vasile, selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României.