Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

Cristian Buican a lansat Proiectul „Vâlcea Liberală”


Joia trecută, în prezența celor doi co-președinți ai Partidului Național Liberal (Alina Gorghiu și Vasile Blaga), președin­tele PNL Vâlcea a lansat progra­mul cu care speră ca formațiunea pe care o conduce să obțină un scor foarte bun la alegerile locale din 5 iunie. Aclamat la scenă deschisă, în Sala Mare a Con­siliului Județean, de cele câteva sute de reprezentanți din elita liberalismului vâl­cean, Cristian Buican a prezentat proiectul-mi­nune. Pas cu pas, invitații, dar și presa, au descoperit ce își propune PNL-ul la Vâlcea.
Și pentru a nu se putea considera că dis­torsionăm în vreun fel mesajul pe care li­derul PNL-ului din județ l-a transmis vâl­ce­nilor (chiar Buican declarând că nu are cea mai bună relație cu presa), redăm, sec­vențial, discursul pe care acesta susținut joia trecută:
„Sunt onorat să mă adresez dvs. şi, prin intermediul presei, tuturor vâlcenilor, în calitate de candidat pentru preşedinția Consiliului Județean Vâlcea, din partea PNL. Vreau, mai întâi, să urez bun venit în județul Vâlcea celor doi copreşedinți ai PNL şi să le mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-au dat de-a lungul timpului. Aş dori, de asemenea, să urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor un sincer La Mulți Ani şi o Primăvară frumoasă!
Doamnelor şi domnilor,
După 25 de ani de administrație PSD-istă, județul Vâlcea se află într-o situație cel puțin delicată, dacă nu chiar dezastruoasă. Un management defectuos la nivelul județului, bazat pe intervenție neadecvată economiei de piață, lipsă de viziune şi de strategie, a condus la iminenta prăbuşire economică şi socială a județului.
Lipsa investițiilor serioase şi coordo­na­te în infrastructură, nevalorificarea poten­ția­lului turistic al zonei, lipsa totală de investiții în capacități de producție au făcut ca, la 25 de ani de la căderea Comunismului, cea mai mare parte a veniturilor populației din județ să provină din industria de extracție a materiilor prime şi din pensii. După 25 de ani de administrație PSD-istă, în Vâlcea sunt cu 40.000 de pensionari mai mulți decât salariați! 25 de ani de administrație PSD-istă a județului Vâlcea a pus în pericol viitorul copiilor şi nepoților noştri.
În astfel de momente, aşa cum s-a în­tâm­­plat de-a lungul istoriei, Partidului Național Liberal îi revine sarcina de a găsi soluțiile salvatoare pentru cei 400 de mii de locuitori ai județului. Noi, liberalii, venim astăzi în fața cetățenilor şi le propunem un proiect de județ intitulat: VÂLCEA LIBE­RALĂ.

Dragi vâlceni,
VÂLCEA LIBERALĂ este viziunea liberalilor vâlceni privind dezvoltarea jude­țu­lui nostru în următorii ani. Este proiectul de dezvoltare a județului, care are trei direcții principale de acțiune:
● Administrație modernă şi trans­pa­rentă;
● Dezvoltare durabilă;
● Îmbunătățirea mediului de afaceri.
PNL este singurul partid care, în ultimii 25 de ani, a propus un proiect pentru județul Vâlcea. Acest proiect este Vâlcea Liberală. Obiectivul principal al acestui proiect este crearea, în următorii 4 ani, a 20.000 de lo­curi de muncă, bine plătite, prin atragerea de investiții în capacități de producție. VÂLCEA LIBERALĂ va crea 5.000 de locuri de muncă în fiecare din următorii patru ani, Am făcut deja un prim pas, prin încurajarea investiției FAURECIA în comuna Budeşti, care anul acesta va aduce în județ un nu­măr de aproximativ 1.600 de locuri de muncă. (…)
Platforma-program VÂLCEA LIBE­RA­LĂ rămâne deschisă tuturor celor interesați de dezvoltarea şi prosperitatea județului Vâl­cea, a celor care cred că acest județ are nevoie de o nouă viziune. De mai bine de un an de când reprezentanții PNL au pre­luat conducerea administrativă a județului Vâlcea, lucrurile au început să se aşeze pe un făgaş normal. Am reuşit, împreună cu dvs., ca în acest scurt interval de timp să facem ordine în haosul lăsat de cei de la PSD. Am pus pe picioare instituțiile şi com­paniile din subordinea Consiliului Județean. Am reuşit să implementăm proiecte euro­pene lăsate de izbelişte. Am îmbunătățit ac­ti­vitatea şi serviciile oferite populației de către unitățile spitaliceşti. În 15 luni de ad­mi­nistrare liberală, am atras investitori mai mulți şi mai importanți decât au reuşit toate administrațiile pesediste în ultimii 25 de ani. Este un bun început.
După data de 5 iunie 2016, programul nostru se va materializa în dezvoltare ra­pidă, profesionalism, transparență, serio­zi­tate şi decență. Accesarea fondurilor euro­pene, atragerea de investitori, dezvoltarea turismului balnear, montan, monahal, de pa­trimoniu şi agroturismului, precum şi îmbunătățirea infrastructurii de transport, apă, canalizare şi alte utilități vor repre­zenta motorul dezvoltării județului. Depoli­ti­zarea instituțiilor publice, promovarea pe criterii de competență şi stabilirea criteriilor de performanță, vor conduce la îmbunătă­țirea calității serviciilor publice. Creşterea transparenței actului administrativ, prin impunerea unor standarde mai ridicate de acces la informații de interes public, va determina cheltuirea judicioasă şi responsabilă a banului public.(…)
Vă mulțumesc încă o dată pentru încredere şi vă garantez că după alegerile din iunie vom avea VÂLCEA LIBERALĂ. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Etichete: , , , , ,

Alte articole de la Headlines