Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Cresc prețurile medicamentelor!!!


• astfel răspund producătorii și distribuitorii de medicamente la suprataxarea medicamentelor impusă de Ministerul Finanțelor

Valcu_Samoil2011„Multe din medicamentele din farmacii sunt retrase, pentru că numai sunt atractive pe piața românească”, afirmă deputatul Samoil Vîlcu (foto) – președintele Colegiului Farmaciștilor Vâlcea. „În ciuda tuturor discuțiilor, medicamentele în România sunt încă ieftine. Firmele preferă astfel să facă reexporturi de medicamente în țările nordice, unde același medicament comercializat cu 3-5 euro la noi, acolo îl vând cu 15-20 de euro. Reacția este una datorată suprataxării efectuate de Ministerul Finanțelor. Cu alte cuvinte, dacă până acum firmele de medicamente erau taxate gradat, doar pentru ce depășea un anumit număr de cutii stabilit ca prag, acum se taxează toate medicamentele care intră în România. Urmarea este că, ușor, ușor simt că prețurile la medicamente încep să crească, tocmai din această cauză, că producătorii și distribuitorii de medicamente încearcă să-și recupereze o parte din pierdere”, precizează în continuare Vîlcu.

Pe de altă parte, suprataxarea este una dintre posibilitățile Ministerului Sănătății de îmbunătățire a bugetului pentru programe naționale; apoi altă sursă de venit este taxa pe viciu, iar din toamnă va apărea și taxarea la medicii de familie.

„În aceste condiții, pacienții vor primi în continuare medicamente compensate. Se încearcă implementarea rețetei electronice. Mă așteptam să dea drumul mai repede la cardul de sănătate pentru a simplifica birocrația generată de rețetă, însă…”, a încheiat parlamentarul vâlcean.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized