CREȘA MEDIE DIN CĂLIMĂNEȘTI, printre cele 19 noi din întreaga țară care vor primi finanțare


Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 19 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acestea se alătură celor 60 de creșe aprobate din bugetul național și celor 124 cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce reprezintă un total de 203 creșe finanțate până în prezent.
Una dintre aceste creșe va fi construită în orașul Călimănești, pe strada Serei, la nr. 44. O astfel de creșă medie va avea o capacitate de lucru și găzduire a 70 de copii. Investiția este binevenită în urbea de pe Valea Oltului, condusă de edilul Florinel Constantinescu.
„Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. În anul 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției”, s-au lăudat reprezentanții Ministerului Dezvoltării pe marginea acestui subiect.
În imagine: Primăria orașului Călimănești