„Cred că se impunea penalty la ultima fază şi puteam câştiga meciul”


• consideră Ionuţ Popa, antrenorul de la Şoimii Pâncota

La conferinţa de presă organizată sâmbătă, după încheierea partidei dintre CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Şoimii Pâncota, antrenorul oaspeţilor a oferit câteva declaraţii extrem de interesante. În primul rând carismaticul antrenor Ionuţ Popa a spus că, în opinia sa, la ultima fază a meciului, petrecută în minutul patru al prelungirilor în careul râmnicenilor, se impunea lovitură de la unsprezece metri. Popa a considerat că jucătorul de culoare Issa Thiaw a fost faultat, el solicitând arbitrului, în finalul partidei, acordarea loviturii de la unsprezece metri. „Eu zic că în acest joc trebuia să mai beneficiem de o lovitură de la unsprezece metri. Cred că se impunea penalty la ultima fază şi puteam câştiga meciul. Issa a fost faultat în careu şi a rămas întins pe teren în urma acelei faze. Cred că se impunea penalty. Aşa, a rămas cum a considerat arbitrul că a fost mai aproape de fază şi e suveran. Ce mai putem face… Asta este, mergem mai departe. Tot e bine că am reuşit să părăsim ultimul loc. Mă bucur că în trei meciuri afară nu am pierdut niciunul. E adevărat că nici nu am câştigat vreunul. Acum rămâne să ne luptăm cu Bihorul pentru evitarea ultimului loc”, a mărturisit Ionuţ Popa.

Experimentatul tehnician este de părere că în România trebuie să se aplice modelul italian de desfăşurare a ligilor profesioniste

Chestionat fiind cu privire la variantele de schimbare a sistemului de organizare a primelor trei ligi din România, Ionuţ Popa a spus că este o problemă faptul că formatul acestora se tot schimbă de la un an la altul. Tehnicianul de la Şoimii Pâncota este de părere că ar trebui introdusă o singură serie la nivelul ligii secunde şi numai patru serii pentru Liga a III-a. „În momentul de faţă, nici nu mai ştim bine cum jucăm. Se tot schimbă formatele acestea. Cel mai bine cred că ar fi ca Liga I să nu se joace după sistemul play-off şi play-out, dar campionatul să aibă 20 de echipe. Apoi, la Liga a II-a, ar trebui să fie o serie, nu două ca acum, în care să joace tot 20 de echipe. Şi la Liga a III-a este nevoie de mai puţine serii, nu cinci sau şase câte sunt acum. Să fie patru, pe criterii geografice, nord, sud, est şi vest. Fiecare să aibă câte 20 de echipe. Exact ca în Italia. Aici ar trebui să fie tot fotbalul nostru. Şi ar mai trebui să fie introduse amenzi drastice pentru echipele care se înscriu în campionat, dar apoi se retrag. Cui îi arde de fotbal, să se ţină de fotbal!”, a conchis mucalitul Ionuţ Popa.