Cosmetice și jucării în valoare de 52.000 de euro, reținute în vederea confiscării de către inspectorii vamali din Vâlcea


Joi, 30 ianuarie, inspectorii din cadrul Biroului Vamal Vâlcea, urmare a efectuării controlului fizic asupra mărfurilor aflate într-un autocamion sosit din Turcia, având mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în județul nostru, au reținut 4.400 seturi articole cosmetice susceptibile a aduce atingere unei cunoscute mărci și 432 seturi jucării în cazul cărora planează de asemenea suscpiciunea că ar fi fost contrafăcute. Valoarea totală a acestor mărfuri, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 52.000 Euro.
„Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 și a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, au informat reprezentanții Biroului Vamal Vâlcea.