Construcția caselor din Cernișoara a fost stopată


• materialele de construcții nu ajung pentru ridicarea locuințelor • primarul Ionescu: „Am ajutat și ajutăm cum putem familiile. Nu știu, însă, dacă noile case vor fi gata anul acesta”
Cele două familii din Cernișoara, ale căror locuințe au fost grav avariate la ploile din iulie, se tem că iarna nu-i va prinde în casă nouă. Situația e mai gravă în cazul unei familii căreia autoritățile locale abia acum au reușit identificarea terenului pentru ridicarea locuinței. Tot grav e faptul că, deși acum au unde să-și ridice casele, materialele de construcții primite din ajutoare sunt insuficiente. „Și cea de-a doua familie dispune, în prezent, de pământ pentru a-și ridica noua locuință. Problema e alta. Materialele de construcții primite nu ajung pentru construirea a două case. Din câte am înțeles, Episcopia nu mai trimite altele. Ce să spun? Noi tot i-am ajutat pe oameni, inclusiv cu bani pentru tot felul de urgențe”, a precizat, pentru ziarul nostru, primarul Mihai Ionescu.
Imediat după calamitățile din iulie, cele două familii din Cernișoara au primit din partea Guvernului, Episcopiei Călărașului, Crucii Roșii și de la un afacerist din Ialomița materiale de construcții și alte bunuri. Cele două gospodării au fost grav avariate, inclusiv platforma DJ 676 D, pe o lățime de 100 m și o lungime de 300 m. Autoritățile din Cernișoara consideră că, dacă vine iarna, iar noile case nu sunt finalizate, oamenii pot sta în vechile locuințe…Mai greu, însă, în condițiile în care pereții sunt crăpați și intră frigul.