Se mai desființează o școală în Vâlcea


• Cernișoara rămâne fără Școala de la Obârșia • semne de întrebare și-n privința grădiniței din același sat • cauza: număr tot mai mic de copii
La nivel de județ, de-a lungul timpului, din cauza numărului mic de copii, mai multe școli și grădinițe au pus lacătul pe porți. Anul acesta, o veste proastă vine dinspre localitatea condusă de edilul Mihai Ionescu. La Cernișoara s-a desființat școala din satul Obârșia, iar funcționarea grădiniței din aceeași locație stă sub semnul întrebării. Învățătoarea care se ocupa de educația copiilor din Obârșia așteaptă acum ședința Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea pentru a știi dacă va prinde loc în altă parte.
„S-a închis școala din satul Obârșia. Erau prea puțini copii, iar acum așteptăm să vedem ce se întâmplă cu grădinița care funcționa în aceeași locație. În ceea ce privește grădinița, după ce că numărul copiilor e mic, deja părinții a cinci dintre ei au anunțat că nu vor să-i mai aducă, luând în calcul unitățile preșcolare din Horezu. Nu știm încă nimic sigur. Cert este că a scăzut dramatic natalitatea în zonă”, a declarat, pentru cotidianul nostru, Mihai Ionescu, alesul local din Cernișoara.
Cum nimic nu este bătut în cuie privind grădinița de la Obârșia, autoritățile publice locale așteaptă să vadă ce se va întâmpla: va mai funcționa sau nu? Ca și unități școlare, în Cernișoara mai funcționează: Școala din Mădulari, care are și personalitate juridică, Școala cu clasele I-VIII Armășești, școlile cu clasele I-IV Groși și Modoia, iar în clădirile acestora activează și unități preșcolare.