Consiliul Județean Vâlcea continuă investițiile în domeniul culturii


Bugetul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea aferent anului 2020, care asigură funcționarea instituției în condiții optime, a fost aprobat. Unul dintre cele mai importante obiective aflate pe lista de investiții este achiziția unui utilaj tipografic menit să sprijine producția editorială locală prin promovarea creațiilor oamenilor de cultură din județul Vâlcea.
Dincolo de misiunea fundamentală de a asigura egalitatea accesului la informații, educația permanentă și dezvoltarea personalității utilizatorilor, biblioteca publică susține cultura locală, desfășurând activități specifice, de promovare și de valorificare, în context național și internațional. Una dintre aceste activități vizează editarea și tipărirea de cărți, broșuri, publicații periodice, lucrări și materiale de specialitate sau de interes general, în limba română sau în limbi străine.
„Reușim astfel, la inițiativa domnului președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, să oferim comunității oamenilor de cultură din județul Vâlcea un sprijin nu doar necesar, ci și binemeritat, în tipărirea și popularizarea creațiilor proprii”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.