Comercianții pomilor de Crăciun, din nou la control


Polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Poliției municipiului Drăgășani au acționat, recent, pentru verificarea legalității comercializării meterialului lemnos, în special a pomilor de Crăciun. Totodată, s-a acționat și în zona Brezoi-Voineasa, oamenii legii aplicând sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 de lei.
Astfel, în urma controlului efectuat la un agent economic din municipiu Drăgășani, s-a constatat că societatea în cauză comercializa pomi de Crăciun fără a deține acordul necesar și documentele cu regim special aferente. În plus, societatea a fost sancționată contravențional și au fost conficați 65 de pomi de Crăciun, ulterior aceștia fiind predați ocolului silvic.
În Malaia, a fost depistat în trafic un bărbat domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea, care transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, 47 de pomi de Crăciun, specia molid. În urma controlului, polițiștii au constatat că persoana în cauză nu deținea aviz de însoțire a materialelor lemnoase. Pentru fapta comisă, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar pomii au fost confiscați și predați reprezentanților ocolului silvic.
De amintit și faptul că, la buna desfășurare a acțiunii au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și din cadrul Ocolului Silvic Valea Lotrului.