Colţul liric (3)


În luna mai 2008, la invitaţia Viitorul Roman Society din Los Angeles CA şi a doamnei Ileana Costea,prof. univ. la Northridge University California, Lidia Lazu a susţinut un turneu artistic I want to dance!/ Vreau să joc!, din lirica lui Lucian Blaga, în română şi engleză (traduceri de Andrei Codrescu). A prezentat recitaluri la: Palm Springs, Hollywood, Newbury-West Lake şi la Hayward-San-Francisco, pe coasta californiană a Statelor Unite.

Alte recitaluri de mare succes: Amurg violet, din lirica lui George Bacovia, la Tinerimea Română, pe data de 30 octombrie 2006, împreună cu actorul Petre Moraru şi cu participarea Ilincăi Dumitrescu (pian) şi a lui Vasile Macovei (fagot), primă audiţie dipticul Bacoviana, de Vasile Timiş; Din poezia Iuliei Hașdeu, în foaierul Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din București, precum și la Castelul Iulia Hașdeu din Campina; Mihai Eminescu: Frumoasa fără corp, la 120 ani de la moartea Poetului, recital susţinut la Alexandria, Galaţi, Călimăneşti, Biblioteca Municipală Bucureşti, Casa Mihai Eminescu din Copou-Iaşi, Râmnicu Sărat, Braşov. Lidia Lazu a colaborat, între anii 1995-2006, la Radio România Cultural şi Radio România Tineret, la emisiunile Diotima, despre iubire, frumos şi adevăr, din literatura universală (împreună cu actorul Dragoş Pâslaru; realizator Maria Urbanovici), Recviem pentru mileniul III şi Imago mundi (împreună cu Mihai Gafriţa). Lecturi la Radio România Actualităţi.

Lidia Lazu, nume de referință în lirica românească, este membră titulară a Uniunii Scriitorilor din România, ASB, Secţia poezie, din 2007.

Contact: mobil – 0723.392.582;
e-mail: lazulidia@yahoo.co.uk