Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2020

Coincidență sau nu? „Mirajul Oltului”, recepționat la fix patru ani de la moartea lui Ion Cîlea!


• demarat în 10 decembrie 2012 de către fostul lider CJ, proiectul trebuia finalizat încă din august 2014
Consiliul Județean Vâlcea comemorează patru ani de la trecerea în neființă a lui Ion Cîlea prin recepționarea unui proiect extrem de controversat a cărui finalizare a durat de trei ori mai mult decât trebuia. Anunțul că luni, 3 decembrie 2018, va fi organizată recepția a fost făcut de către actualul președinte CJ, Constantin Rădulescu, pe spinarea căruia au ajuns multe reproșuri pentru modul cum a decurs dezastrul de la Călimănești. De ce dezastru? Poate doar și numai din faptul că investiția trebuia finalizată în doi ani, adică în august 2014, în nici un caz acum, cu patru ani întârziere din cauza unor greşeli de proiectare, dar şi a constructorului.
Destinată să fie o alternativă la tradiţionalul turism balnear, investiţia de circa opt milioane de euro a fost proiectată cu jumătate bani europeni şi cealaltă jumătate contribuţii egale, ale Consiliului Judeţean Vâlcea şi Consiliului Local Călimăneşti. Pe parcurs, partea de finanţare locală a fost făcută numai de CJ Vâlcea, Primăria Călimăneşti considerând „Mirajul Oltului” un proiect ratat.
„Mirajul Oltului” are două componente: parcul acvatic şi de relaxare, cu piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, şi tobogan cu apă. În interior, au fost proiectate o sală de fitness, vestiare cu duşuri şi un grup sanitar. Cea de-a doua componentă este un parc de agrement şi sport în zona Jiblea-Veche, cu terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, un ponton şi un vaporaş pe Olt.
În ședința din 31 august 2018, consilierii județeni au adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării Serviciului public de turism, agrement și servicii. Au fost stabilite Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de personal aferente acestuia. Astfel, la Călimănești vor fi 24 de posturi: Șef serviciu – 6.042 lei salariul lunar; 3 posturi la compartimentul contabilitate, juridic – 3.173 lei salariul lunar; 2 asistente medicale – (3.173 lei / lunar); 5 salvamari – (2.926 lei / lunar); 1 inginer (3.230 lei / lunar), 1 electrician (2.850 lei / lunar), 2 instalatori (2.850 lei / lunar), 1 referent (2.850 lei / lunar), 1 supraveghetor sală fitness (2.736 lei / lunar) și 4 femei de serviciu (1.900 lei / lunar). Iar Parcul de agrement și sport Jiblea va funcționa cu un conducător ambarcațiune (2.850 lei / lunar) și doi agenți de pază (1.900 lei / lunar).

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate