Clopoțelul a sunat în toate școlile vâlcene


A început un nou an școlar, 2016-2017, iar curțile școlilor au fost pline de elevi, părinți, unii cu emoția primului contact cu dascălii, dar și cu colegii. Alții, deja scăpați de emoții, au pășit încrezători, veseli că după o așa vacanță își pot revedea vechii camarazi.
Noul an școlar a demarat cu bune și mai puțin bune. Partea frumoasă este aceea că multe dintre unitățile școlare au fost puse la punct, iar la nivel de județ a scăzut semnificativ numărul școlilor fără avizele de funcționare ale Sanepidului. Noutatea este aceea că, în acest an școlar, vor primi manuale gratuite și elevii claselor a XI-a și a XII-a. Partea mai puțin plăcută este aceea că, din păcate, a scăzut numărul copiilor. Lucrul acesta a dus și la închiderea altor școli, un exemplu fiind în Pietrari. Școala primară și-a închis porțile din lipsă de elevi, funcționând doar Școala gimnazială.

„Pedagogicul” a dat clasă școlilor în deschiderea festivă

În Râmnicu Vâlcea, clopoțelul a sunat în jurul orei 10.00, la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”. Curtea școlii a fost plină de copii și părinți, toți cu buchete de flori, așa cum și este frumos la început de an. În fața copiilor, a părinților și a dascălilor îndrumători au venit: directorul școlii, prof. Iuliana Claudia Bîrzan, adjuncții Roxana Călina și Nicoleta Cojocaru, viceprimarul Râmnicului, Eusebiu Vețeleanu, Carmen Preda – viceprimarul Râmnicului, Gabriel Băjan – consilier local, Adrian Luca – director Casa Corpului Didactic, Sorin Constantin din partea Poliției vâlcene și Andrei Cărpeneanu – Prefectura Vâlcea.
Festivitatea a demarat cu prezentarea claselor pregătitoare și a învățătorilor, urmând prezentarea claselor a IX-a și a diriginților. Totul pe ritmuri de muzică modernă. Prezentarea a fost una inedită, ceva nou, dar care a prins și a entuziasmat publicul prezent. De fapt, putem spune că a fost cea mai originală deschidere de an școlar, una interactivă, bine gândită și pusă la punct în cele mai mici detalii. Felicitări pe această cale directorului școlii, prof. Iuliana Claudia Bîrzan pentru implicare. Felicitări și celor care au condus colegiul în ultima vreme, foștilor directori Valerică Rașcu – diriginte de clasa a X-a în prezent și profesorului Emil Pârvulescu, acum diriginte de clasa a IX-a. Felicitări pentru tot ce faceți pentru educația vâlceană, pentru dezvoltarea școlii și faptul că liceul a ajuns printre primele pe județ la rezultate deosebite.
Baftă în noul an școlar!