CJ dă înapoi în fața rromilor agresivi la UPU? „Nu-i putem opri nici cu un batalion de jandarmi! Încercăm cu doi mediatori…”


• conducerea Consiliului Județean vrea să scape medicii și asistentele de la Unitatea de Primiri Urgențe de probleme cu o idee inovatoare

În cadrul ședinței ordinare a legislativului vâlcean, președintele Rădulescu a venit cu o inițiativă inedită de a pune capăt problemelor de siguranță de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Acolo, incidentele între minoritarii rromi și cadrele medicale au fost nenumărate. Liderul PSD a declarat că siguranța personalului va fi întărită prin angajarea a doi mediatori din cadrul etniei pentru aplanarea viitoarelor și probabilelor conflicte. Rădulescu a ajuns aici după ce agenții de securitate angajați de SJU au fost aproape de fiecare dată depășiți de situație: „Nici dacă aducem un batalion acolo, tot nu-i putem opri! Mă gândesc că, poate dacă angajăm doi mediatori din rândurile lor, situația se va ameliora…”.

Costi Rădulescu deplânge starea în care se află Centrul Militar

După desființarea prin proiect de hotărâre de Consiliu Județean a Camerei Agricole, în discuția aleșilor au ajuns și spațiile situate în imobilul „Centrul Militar Judeţean” din strada Maior V. Popescu, nr.8. La propunerea liberalilor ca aceste locații să fie folosite pentru depozitarea arhivei, președintele Rădulescu a declarat că, mai întâi, ar trebui alocate fonduri de la buget pentru curățenie fiindcă respectivele spații au urgentă nevoie de așa ceva.

PSD l-a impus pe Ion Iliescu la CAS!

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de ieri a Consiliului Județean s-au regăsit și Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Vâlcea în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, cât și Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentantului asigu­raţilor în Adunarea Repre­zentanţilor, organ de conducere al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Prin votul majorității PSD-ALDE-PER, Ion Iliescu și Alina Șușanu au fost aleși în cele două poziții.