Cine poate opri „viperele albastre”? Vâlcea e din nou liderul Seriei Vest!


• CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor Oradea 2-0

Așa după cum ați aflat din paginile cotidianului nostru, ieri după-amiază, stadionul din Parcul Zăvoi a găzduit un meci foarte important, cu implicații în partea superioară a clasamentului Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au primit vizita orădenilor de la FC Bihor, partida disputându-se în cadrul etapei a XVI-a. Așa cum anticipam, runda intermediară a fost una cu noroc pentru fotbaliștii râmniceni, „viperele albastre”, cum sunt alintați aceștia, defilând în fața adversarilor din vestul țării.

Elevii lui Pelici au făcut show în prima repriză!

În fața puținilor spectatori veniți să vizioneze partida din tribune, ora nu tocmai potrivită pentru fanii care lucrează și vremea mohorâtă punându-și amprenta, jucătorii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici s-au descurcat de minune. Băieții noștri și-au făcut viața ușoară în fața unor adversari bătăioși încă din startul partidei și nu au oferit prea multe șanse gratuite. Defensiva bihorenilor a dat „chix” pentru prima oară după un sfert de oră trecut de la fluierul de start al centralului reșițean Dorin Voina. Atunci, la o fază ofensivă bine construită de elevii lui Pelici, Octavian Vasile și-a folosit glezna fină și a oferit o centrare foarte utilă lui Ludușan. Acesta din urmă, aflat într-o poziție favorabilă, a șutat puternic spre buturile apărate de Kiraly, care a fost făcut un simplu spectator în fața preciziei și forței balonului expediat de mijlocașul nostru.
În preajma minutului 30, cel mai bun marcator al echipei noastre și al întregii ligi secunde românești, Marius Staicu, a avut mai multe șanse de a marca. Acesta a scăpat spre poarta adversă, a avut golul în vârful bocancului, însă imprecizia la finalizare sau pur și simplu hazardul au făcut ca tabela să nu se modifice. Experimentatul atacant Dragoș Firțulescu a fost cel care a răzbunat ocaziile în cascadă irosite de Staicu. Fostul jucător al Universității Craiova și al lui Dinamo, de altfel alt jucător de la CS Municipal care dispune de o „gleznă fină“, a punctat frumos aproape de minutul 40. Față de felul în care s-a marcat primul gol, Neagoe a fost cel care a oferit o centrare de calitate, mingea fiind fructificată din prima de „vipera” Firțulescu, care s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit.
Municipalii au avut posibilitatea de a se desprinde chiar la trei goluri diferență înainte de intrarea la vestiare, însă o fază care s-a văzut că a fost lucrată la antrenamente de băieții lui Pelici nu a dat roadele scontate. Chiar și așa, dublul avantaj al râmnicenilor a fost cât se poate de util, echipa noastră abordând repriza secundă cu mult optimism.

Repriza secundă a fost la discreția noastră. Victoria a venit în mod meritat

Pauza nu a schimbat mai deloc raportul de forțe de pe „dreptunghiul verde”, râmnicenii rămânând la conducerea ostilităților și după revenirea de la vestiare. Totuși, forceing-ul elevilor lui Pelici a fost mai domol, aceștia neriscând eventuale accidentări când nu era cazul. Bihorenii au încercat în zadar să marcheze măcar golul de onoare, însă eforturile acestora au fost zădărnicite de oamenii din defensiva bine sudată a echipei noastre. Neagoe a irosit cea mai importantă șansă a echipei noastre din actul secund, acesta reluând, din poziție ideală și în forță, un balon pe lângă poarta oaspeților.
Meciul s-a încheiat cu victoria muni­cipalilor lui Alexandru Pelici, scor final 2-0. În urma acestui succes, echipa noastră a urcat pe primul loc al ierarhiei în Seria Vest și se pregătește pentru jocul de sâmbătă, când va evolua pe terenul Chindiei Târgoviște.
Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: D. Geantă – Vasile, Pârvulescu, Cucui, Tomozei – Piscanu, Stoica (C), Ludușan – Neagoe, Staicu și Firțulescu. Antrenor: Alexandru Pelici.
FC Bihor Oradea: Kiraly – Remeș,Toca, Mintaș, Chira – Ember, Andor (C), Magda – Sulea, Trabalka și Negrea. Antrenor: Nicolae Mănăilă.
Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – central; Florin Pucheanu (Ulmi) și Gabriel Cătană (Târgoviște) – asistenți.

Rezultatele etapei a XVI-a

FC Brașov – Metalul Reșița 11-2
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Bihor Oradea 2-0
Șoimii Pâncota – Gaz Metan Mediaș 2-1
Olimpia Satu Mare – Chindia Târgoviște 1-4
FCM Baia Mare – FC Caransebeș 4-0
Meciurile Universitatea Cluj – Unirea Tărlungeni și CS Mioveni – UTA Bătrâna Doamnă Arad s-au disputat după închiderea ediției noastre. În numărul de mâine al cotidianului nostru vom reveni cu rezultatele acestor partide și clasamentul actualizat al Seriei Vest din liga secundă de fotbal.