„Chimistele mici”, învinse la scor de HC Alba Sebeş


Etapa intermediară programată la mijlocul săptămânii trecute în Divizia A de handbal feminin s-a dovedit din nou cu ghinion pentru sportivele pregătite de antrenoarele Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă (principal, respectiv secund). După mai multe runde consecutive în care handbalistele de la CS Chimia obţinuseră rezultate pozitive (victorii sau remize), se pare că echipa traversează un „con de umbră” chiar înaintea finalului de campionat. Astfel, dacă în urmă cu două etape sportivele vâlcene ocupau poziţia a cincea în clasamentul Seriei Vest din liga a doua feminină, cu şanse reale de a prinde chiar un loc pe podium, ultimele două partide disputate (ambele soldate cu înfrângeri) au dus trupa râmniceană pe locul al VII-lea.

Ultimul insucces a venit miercurea trecută, atunci când „chimistele mici” au trebuit să se recunoască învinse pe terenul unei rivale pentru ocuparea unui loc în partea superioară a ierarhiei. Handbalistele de la HC Alba Sebeş s-au dovedit mai bune decât cele de la CS Chimia, impunându-se la finele unei partide controlate destul de autoritar cu scorul de 30-22 (17-12 a fost rezultatul consemnat la pauza întâlnirii). În celelalte cinci meciuri disputate în cadrul aceleaşi etape, cea cu numărul douăzeci (antepenultima), s-au înregistrat următoarele rezultate: Mureşul Târgu Mureş – Universitatea Reşiţa 43-19; Universitatea Timişoara – Universitar „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu 28-39; CSM Sfântu Gheorghe – CSM Slatina 15-26; Bowling Sfântu Gheorghe – CSM Bistriţa 19-16 şi CS Timişoara – CSŞ Caracal 36-38 (derby-ul etapei, faţă-n faţă fiind puse primele două clasate şi principalele favorite pentru obţinerea „biletelor” de participare la barajul pentru promovarea în Liga Naţională).

În acest moment, cu numai două runde rămase de disputat din actuala ediţie a Diviziei A, clasamentul Seriei Vest se prezintă astfel: CSŞ Caracal 29p; CS Timişoara 29p; Universitar Târgu Jiu 26p; Mureşul Târgu Mureş 26p; HC Alba Sebeş 21p; CSM Slatina 21p; CS Chimia Râmnicu Vâlcea 20p; Bowling Sfântu Gheorghe 19p; CSM Bistriţa 17p; CSM Sfântu Gheorghe 14p; Universitatea Reşiţa 8p şi Universitatea Timişoara 8p.

Următoarea partidă pentru handbalistele de la CS Chimia, penultima din acest sezon, va avea loc sâmbătă, 5 mai, cu începere de la ora 11.00, atunci când, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, oaspete vor fi chiar liderele seriei, sportivele de la CSŞ Caracal.