Centrul „Ioana”, REFUGIU ÎN FAȚA GERULUI pentru zece oameni ai străzii


Vremea rece din ultima perioadă i-a determinat pe mai mulţi oameni ai străzii să caute adăpost la Centrul Social de Urgenţă „Ioana”, ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. La acest moment, zece persoane (nouă bărbaţi şi o femeie) cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani sunt găzduite de structura din cartierul „1 Mai”. Pe lângă cazare (trei mese în fiecare zi), ei beneficiază de consultaţii medicale, psihologice şi de asistenţă în vederea identificării unor rude, găsirii unui loc de muncă sau întocmirii de documente.
Pandemia de coronavirus a impus condiţionări suplimentare pentru beneficiarii CSU „Ioana”. Astfel, odată admise în centru, persoanele fără adăpost intră în izolare pentru 14 zile şi li se face un test PCR pentru a preveni transmiterea Covid-19. Ulterior, conform procedurilor stabilite pentru instituţiile sociale, cei găzduiţi aici sunt testaţi gratuit pentru identificarea coronavirusului de două ori pe săptămână.
În cursul anului 2020, 45 de persoane (venite din proprie iniţiativă, aduse de Poliţia municipiului ori de Poliţia Locală sau trimise de U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean) au beneficiat, pe diverse perioade de timp, de cazare în Centrul Social de Urgenţă „Ioana”. Alte peste o sută de persoane au primit doar sprijin medical, psihologic, juridic sau socio-profesional pentru depăşirea unor momente dificile din viaţă.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Posting....