CEL MAI VÂRSTNIC LOCUITOR AL VÂLCII împlinește 109 ani!


Ziarul nostru continuă să îi prezinte publicului larg pe veteranii de război ai Vâlcii, atât de puțini câți au rămas (aproximativ 25 de persoane), cu prilejul aniversărilor zilelor lor de naștere. Pentru că, nu-i așa, nu este deloc lucru lesne (mai ales pentru o persoană care a supraviețuit ororilor de pe front) să ajungă la o sută sau și mai bine de ani!
De această dată, avem onoarea și prilejul de a vi-l readuce în atenție chiar pe cel mai vârstnic veteran de război din Vâlcea, care este și cel mai vârstnic locuitor al județului nostru, precum și unul dintre cei mai vârstnici veterani de război care mai trăiesc în România. Este vorba despre Ilie CIOCAN, din satul Bratia Vale al comunei Galicea.
Sâmbătă, 28 mai 2022, Ilie CIOCAN împlinește onorabila, venerabila și (aproape) incredibila vârstă de 109 ani! Este născut pe 28 mai 1913, adică pe vremea în care Carol I încă era Rege al României, Titanicul se scufundase abia de un an și ceva, Primul Război Mondial era la nivel de «germeni» și «încordări» între puteri, Imperiul Otoman ajunsese de tot «Omul bolnav al Europei», iar Nicolae Ceaușescu… nu era nici în planul cincinal al părinților lui. Da, știm, toate acesta par pentru cei mai tineri dintre noi doar niște chestiuni de mult apuse, despre care mai aflăm doar de prin tutorialele de curiozități ale influencerilor vremii.
Însă, Ilie CIOCAN a fost contemporan cu aproape toate evenimentele amintite mai sus! A trecut prin ororile războiului, a mai muncit și zeci de ani după ce s-a întors din acel Iad dezlănțuit pe Pământ și iată-l acum încă locuind în Bratia Vale!
Este o onoare să fim contemporani cu asemenea oameni și trebuie să îi prețuim cât îi mai avem alături de noi și, evident, să nu îi uităm nici după ce nu vor mai fi printre noi! Ziarul nostru va încerca din răsputeri să lupte pentru acest crez!! Și are nevoie și de dumneavoastră, stimați cititori, pentru a reuși în demersul dus aproape la nivel de ideal!
Redacția noastră îi transmite veteranului Ilie CIOCAN din comuna Galicea multă sănătate și îi dorește să aibă puterea de a se bucura și de a-i bucura cât mai mult timp pe cei dragi!