Ceasul rău1


Accident rutier uşor pe „Baraj”

Poliţia informează că, joi după-amiaza, în jurul orei 15.04, A. Stelian, de 29 ani, din Rm. Vâlcea a condus un autoturism marca Toyota pe strada Barajului din municipiu, iar la km. 177 + 600 m nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de auto marca Dacia ce se afla în faţa sa intrând în coliziune faţă –spate. În urma impactului, a rezultat rănirea lui Nicolae S., de 34 ani, diagnosticat cu traumatism vertebral cervical minor şi TCC minor şi  lui R. Milica, de 50 ani, diagnostic – TVC minor pasagera în auto VL 08 AUW. Conducătorii  auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Visul băieţilor de la Rutieră: beat, fără carnet şi cu maşina-n şanţ

• încă un viteaz „sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere la volan”

Joi seara, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eve­niment rutier pe DJ 703 L – Dăeşti. Acolo, C. Răzvan, din  comuna sus amintită, în timp ce conducea o autoutilitară marca Dacia, iar, la un moment dat, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere .

S-au întocmit documente procedurale, iar faţă de acesta se efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002”, precizează raportul oficial.

Încă un autovehicul neînmatriculat, în trafic

• poliţiştii din Suteşti au dat peste un camion „invizibil”

În baza planului de acţiune organizat la nivelul Secţiei nr.3 Poliţie Rurală Suteşti, a fost depistat C. Gheorghe, de 38 ani, din comuna Lungeşti, în timp ce conducea o autoutilitară marca IVECO, pe DJ 677 B, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 21 august. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzută şi pedepsite de art. 85 alin.1  din OUG 195/2002-rep.

Mare atenţie! De azi, încep şapte zile de verificări, la nivelul întregului judeţ

Un comunicat oficial de presă ne atrage atenţia că, în conformitate  cu Programul Operaţiunilor  Europene 2013, în perioada 7 – 14 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Vâlcea vor desfăşura operaţiunea  TRUCK&BUS care  are  ca scop combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri şi persoane.

Astfel, Serviciului Rutier Valcea va organiza şi desfăşura, cu implicarea tuturor formaţiunilor rutiere teritoriale, acţiuni punctuale care vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile  publice  de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masă totală maxima autorizată mai mare de 7,5 tone (inclusiv cele periculoase) şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea vor acţiona zilnic, în perioada menţionată, în vederea menţinerii unui climat de legalitate, siguranţă şi disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule care efectuează transporturi rutiere publice de persoane şi transporturi rutiere comerciale de mărfuri (inclusiv cele de periculoase) pe rute interne şi internaţionale.

În cazul transportului public de persoane se va urmări respectarea cu stricteţe a capacităţii de transport şi a graficelor de circulaţie, conform caietului de sarcini aferent licenţei de traseu.