Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


O singură zi, mii de furturi din societăţi comerciale

La data de 5 februarie, poliţiştii din cadrul  Biroului de Ordine Publică au fost sesizaţi cu privire la faptul că agentul de pază al unui magazin alimentar a surprins o persoană de sex masculin ce nu a achitat contravaloarea unor bunuri alimentare.  În urma deplasării la faţa locului, a  fost identificat un bărbat de 37 ani, din municipiul Botoşani, care a încercat să treacă de casa de marcat cu o sticlă de băuturi alcoolice, care se afla ascunsă într-un buzunar. Tot în data de 5  februarie, în jurul orei 11.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie a fost surprinsă în timp ce încerca să părăsească un punct de lucru fără a achita contravaloarea unor bunuri alimentare şi nealimentare. A fost identificată o tânără de 21 ani care a sustras bunuri  în valoare de 87,28 lei.Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost dirijaţi, prin SNUAU 112, să se deplaseze la un spaţiu comercial, întrucât agentul de pază a sesizat că a depistat un minor care a sustras produse nealimentare. La faţa locului, au  fost identificaţi o minoră de 13 ani și alte două femei, de 28 respectiv de 24 de ani, acestea fiind sancţionate contravenţional conform articolului 3 din legea 61/1991 rep.  Faţă de persoanele depistate au fost întocmite actele procedurale, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale. Având în vedere că magazinele/societăţile comerciale reprezintă un punct de atracţie pentru hoţi, poliţiştii recomandă atât administratorilor, cât şi vânzătorilor, aplicarea unor măsuri preventive pentru a-i descuraja pe infractori: • Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţa în relaţiile cu publicul etc.; • Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială; asiguraţi paza şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil; • Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase; • Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse; de asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat; • Casele de bani pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi. de Asemenea, oglinzile vă pot ajuta să supravegheaţi ceea ce se întâmplă în colţurile unde în mod normal nu ajungeţi cu privirea, iar camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor. Este recomandat să notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului.

Autovehicul neînmatriculat, depistat în trafic

Zilele trecute, un bărbat de 27 de ani, din comuna Lungeşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Accidente rutiere cu victime

La începutul săptămânii un bărbat, de 73 de ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, a condus un autovehicul pe strada Calea lui Traian, iar la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Daniil Ionescu nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 35 de ani, ce traversa strada pe marcaj pietonal, accidentând-o uşor. Pietonul a fost transportat la spital pentru primirea de îngrijiri medicale, primind diagnosticul de TCC minor, traumatism şold. De asemenea, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Râmnicu – Vâlcea, a condus un autovehicul pe strada Nicoale Titulescu şi la efectuarea manevrei de mers cu spatele a accidentat uşor un alt bărbat de 78 de ani, care traversa strada neregulamentar. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Atenţie şoferi! Cedaţi trecerea!

Începând cu data de 4 februarie, DN7 a devenit prioritar pentru trecerea vehiculelor în intersecţia cu bulevardul Calea lui Traian, în zona de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea. Schimbarea de prioritate este reglementată cu indicatoare rutiere montate corespunzător, informează reprezentanții Poliției Rutiere.

Principalii suspecţi ai unor furturi au fost prinși

În data de 5 februarie, poliţiştii din cadrul Posturile de Poliţie Amărăşti şi Creţeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea gardului într-o curte de unde au sustras obiecte din material feros. În temeiul sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care  au stabilit că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma extinderii cercetărilor a fost identificat bunul ascuns în apropiere. În urma investigaţiilor efectuate cu operativitate s-a reuşit identificarea principalilor suspecţi. Aceștia sunt doi bărbați din comuna Creţeni. Toate bunurile sustrase au fost recuperate, stabilindu-se un prejudiciu de aproximativ 500 lei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie al comunei Creţeni. La aceiași dată, poliţiştii de la Postul de Poliţie Glăvile au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă, de unde au sustras bunuri în valoare de 3000 lei. În temeiul sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns în locuinţă, prin efracţie, de unde au sustras  mai multe bunuri electronice.  În urma investigaţiilor efectuate s-a reuşit identificarea principalului suspect. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, din comuna Glăvile. Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, toate bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Amărăşti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. De asemenea, poliţiştii Postului de Poliţie Ghioroiu efectuează cercetări cu privire la faptul că o femeie şi un bărbat au sustras fier vechi din curtea unei locuinţe din localitate.  Din primele cercetări, a rezultat faptul că cei doi au sustras aproximativ 12 kg de material feros, care urma să fie valorificat la un centru de colectare a fierului vechi. În cauză se efectuează cercetări faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, prejudiciu fiind recuperat în totalitate.  În localitatea Dăești, poliţiştii Postului de Poliţie au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din localitate,  în timp ce a sustras 50 de kg de material feros din curtea unei locuinţe. Din primele cercetări, s-a stabilit că principalul suspect a sustras cantitatea de material feros cu intenţia de a o valorifica la un centru de colectare a fierului vechi. În cauză, s-a întocmit dosar penal urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized