Ceasul rău


Alcoolul în trafic, noi dezastre

IPJ informează că, joi seara, la ora 17.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei munici­piului Drăgăşani – Formaţiunea Rutieră l-au depistat pe numitul S. Dumitru, de 28 ani, din municipiu conducând un moped fără a poseda permis de conducere. A fost întocmit dosarul penal împotriva lui S. Dumitru, efectuându-se cercetări pen­tru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.  De asemenea, în jurul orei 17.53, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe aleea Teilor, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

La faţa locului, s-a deplasat un echipaj de poliţie, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto care a pro­dus evenimentul rutier, respectiv pe  V. Daniel, de 43  de ani, din municipiu.  Acesta a fost condus la sediul poliţiei unde, în urma testării cu aparatul etilo­test, a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recol­tat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au oprit pe DN 64 pentru control un autotu­rism marca Ford, condus de N. Gheo­r­ghe. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autovehiculul este neînmatriculat şi are montate plăcuţe de înmatriculare număr fals. Astfel conducătorului auto i s-a în­toc­mit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în  mişcare pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals.

Focuri de armă în noapte

• poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare pentru prinderea unei persoane care a încercat să pătrundă, prin efracţie, într-o societate comercială

Scene incredibile şi nu prea sâmbătă noaptea, când Poliţia vâlceană a avut parte de un episod spectaculos cu care nu se întâlneşte des. Astfel, potrivit raportului oficial: „În noaptea de 25/26 ianuarie a.c., poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi despre faptul că o persoană necunoscută a fost surprinsă în timp ce încerca să pătrundă într-o societate comercială, din comuna Galicea şi a fugit de la locul faptei cu un autovehicul marca Dacia. Poliţiştii au identificat, în trafic, autovehiculul în cauză. Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalul de oprire, oamenii legii au procedat la urmărirea acestuia, pe raza mai multor comune.

Pentru imobilizarea acestuia, s-a făcut uz de armament, fiind executate patru focuri de avertisment, în plan vertical, iar celelalte opt cartuşe au fost trase, din mişcare, înspre autovehicul. În urma acestei acţiuni s-a reuşit imo­bi­li­zarea conducătorului auto. Bărbatul a fost transportat la Spitalul judeţean Vâl­cea, stabilindu-se că a fost rănit super­ficial. Această activitate nu s-a soldat cu rănirea altor persoane sau producerea altor pagube materiale. Din primele cer­ce­tări, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză se numeşte I. Ion, de 60 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, fiind cunos­cut pentru săvârşirea mai multor infra­c­ţiuni de furt. Autovehiculul pe care îl conducea figura ca furat de la începutul lunii din localitatea Bascov, judeţul Ar­geş, având montate plăcuţe de înmatri­cu­lare false. Bărbatul se află în custodia poliţiei, pentru audieri, fiind dispusă reţi­ne­rea acestuia pentru 24 de ore. I. Ion urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii con­ti­nuă cercetările pentru stabilirea cu exac­titate a împrejurărilor producerii faptei.”

Noi razii împotriva hoţilor de lemne

• acţiunile Poliţiei au vizat zonele muntoase din zonele Horezu şi Călimăneşti

La finele săptămânii trecute, poliţiştii Secţiei 7  Poliţie Rurală Măldăreşti în colaborare cu cei din cadrul Postului de Poliţie Vaideeni şi organele silvice din cadrul OS Romani au desfăşurat activităţi specifice pe linia sustrageri şi transportului  de material lemnos. Astfel, C. Cătălin, din oraşul Horezu a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară marca MAN, material lemnos, specia fag. În urma verificării documentelor prezentate, s-a stabilit că datele înscrise în avizul de însoţire nu sunt reale. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 2000 lei conform art. 19 alin.1 litera n din legea 171/2010, transportul materialelor lemnoase care nu  corespund din punct de vedere cantitativ şi/sau calitativ ori din punctul de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire. Materialul lemnos identificat a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Romani, iar în continuare se efectuează verificări pentru a se stabilii legalitatea eliberării avizului de însoţire. În paralel,  poliţiştii Posturilor  de Poliţie Sălătrucel şi Berislăveşti au oprit pentru control pe DJ 703 G,  o autoutilitară marca Aro, condusă de M. Petre, de 57 de ani, din comuna Sălătrucel, care transporta material lemnos, specie fag şi plop. La solicitarea poliţiştilor de a prezenta documentele de provenienţă şi transport a materialului lemnos, conducătorul auto a precizat că nu deţine niciun document. Astfel că bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 2000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Călimăneşti.

Două accidente rutiere din cauza vremii

Joi dimineaţa, în jurul orei 08.40, B. Ioana, de 27 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea a condus un autoturism marca BMW pe DN 64 – Râureni, iar din cauza vitezei neadaptate a derapat şi a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei autoturismului, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul de TCC grad 0, traumatism toracic, traumatism vertebro-lombar.  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tot joi, ora 09.11, R. Tiberiu, de 42 ani, din comuna Păuşeşti-Măglaşi, a condus un autoturism marca Dacia, pe DN 64, iar la km 125+600m, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a rulat pe acostament şi a lovit cu partea faţă pe P. Dumitru, de 45 de ani, din localitate, ce se deplasa regulamentar cu o bicicletă în acelaşi sens de mers. Urmare a impactului, a rezultat vătămarea corporală a  biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, primind diagnosticul de traumatism toracic,  cu multiple fracturi costale.

Atât conducătorul auto cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Poliţia Transporturi – 19 controale în ultima săptămână

Potrivit datelor oficiale, în urma celor 19 controale desfăşurate, au fost patrulate 63 de trenuri şi 35 de staţii, fiind legitimaţi 101 persoane au fost depistaţi 68 călători frauduloşi şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2300 lei.

Astfel, poliţiştii P.P. TF Govora au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane au pătruns fără drept pe perimetrul staţiei.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Adrian Z., de 19 ani din comuna Frânceşti, Marian B., de 33 ani, din comuna Mihăeşti, Luminiţa M., de 31 ani, din comuna Mihăeşti şi Lavius M., de 34 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, au pătruns  fără drept în zona de siguranţă feroviară cu intenţia de a sustrage carburanţi din vagoanele cisternă care urmau a fi descărcate într-un depozit situat în vecinătatea staţiei. Cei patru au fost identificaţi şi anterior în aceea zonă, fiind sancţionaţi contravenţional. În prezent, persoanelor în cauză li s-a întocmit dosare penale sub aspectul pătrunderii fără drept în zona de siguranţă feroviară”, se aminteşte în raportul oficial.