Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

Miercuri, 16 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în cazul unui bărbat, de 25 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În sarcina acestuia, magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2012, a comis 4 fapte de furt pe raza localităţilor Râmnicu Vâlcea, Goleşti şi Milcoiu, sustrăgând carburant şi cablu telefonic. Astfel, condamnatul a fost identificat şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând a fi încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, în vederea executării pedepsei.

Bărbat mort în apropierea locuinţei

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti au fost sesizaţi referitor la faptul că un bărbat, de 71 ani, din localitate, se află decedat în apropierea locuinţei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar în urma examinării vizuale a cadavrului, nu au fost observate urme vizibile de violenţă, acesta fiind transportat la morga Spitalului Bălceşti în vederea efectuării necropsiei. S-a întocmit dosar penal privind moartea suspectă a bărbatului, iar la definitivarea cercetărilor urmează a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare în acțiune

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate, împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 9 controale desfăşurate, au fost patrulate 58 de trenuri şi 29 de staţii, au fost legitimate 99 de persoane şi depistaţi 61 călători frauduloşi, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4500 lei. În data de 11 ianuarie, poliţiştii P.P.TF Râmnicu Vâlcea au depistat, în complexul staţiei CFR Vâlcea, un bărbat, de 36 ani, din comuna Galicea, care se sustrăgea cercetărilor în cazul mai multor dosare penale. Aceştia au luat legătura cu poliţiştii care efectuează cercetările şi au predat persoana suspectă pentru efectuarea cercetărilor. În data de 14 ianuarie, poliţiştii Postului de Poliţie TF Râmnicu Vâlcea au identificat în Halta de mişcare Nord, doi minori, ambii din comuna Câineni, plecaţi de la domiciliu fără acordul părinţilor. Cei doi au fost predaţi părinţilor. Împreună cu jandarmi şi personal CFR, poliţiştii biroului vor desfăşura la sfârşitul săptămânii activităţi pe linia prevenirii faptelor de natură contravenţională sau penală care aduc atingere sănătăţii, integrităţii sau patrimoniului călătorilor.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized