Ceasul rău


Incendiu la o locuință din Ionești

La finele săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință aparținând unei femei din comuna Ionești. Până la stingerea incendiului, au ars: aproximativ 4 mp din acoperiș și 1 mc lemn de foc. Valoarea pagubelor este de 1000 de lei. Cauza probabilă o constituie utilizarea focului fără respectarea regulilor împotriva incendiilor.

Casă în flăcări, la Măciuca

Sâmbătă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă dezafectată în comuna Măciuca, sat Popești. Până la stingerea focului, a ars o casă, construită din cercuială cu învelitoare din carton asfaltat, pe o suprafață de 21 mp. Cauza o constituie utilizarea focului fără respectarea regulilor împotriva incendiilor.

Bucătărie de vară, distrusă din cauza coșului de fum

Duminică, angajații ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară din comuna Sălătrucel. Până la stingerea incendiului a ars bucătăria construită din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de 16 mp. Valoarea pagubelor se ridică la 3000 de lei. Cauza o constituie intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn) din cauza coșului de fum deteriorat.

Trei zile, șapte incendii la vegetație uscată

Trei zile de foc pentru pompierii ISU Vâlcea. Incendiile la vegetația uscată s-au ținut lanț week-end-ul trecut. Pentru început, aceștia s-au deplasat pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată în Râmnicu Vâlcea. Până la stingerea focului au ars 20 ha vegetație uscată. Cauza o constituie fumatul, dar și utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. În al doilea caz a fost vorba de trei incendii de vegetație uscată în comuna Măciuca, Drăgășani și-n Sâmburești – Olt. Au ars un hectar de vegetație și un hectar miriște. Și de această dată, cauza o constituie utilizarea focului aiurea. Duminică, 11 septembrie, au izbucnit două incendii în comuna Măciuca și-n Drăgășani. Au ars, de această dată, 3 ha vegetație uscată și 2 ha miriște.

Posting....