Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

Ceasul rău


Prinși băuți la volan

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au acţionat în vederea prevenirii consumului de alcool de către conducătorii auto, mai multe autoturisme fiind oprite în trafic, iar şoferii au fost supuşi testării cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Spre exemplu, vineri, 14 decembrie, un echipaj al Poliţiei rutiere din Horezu a oprit pentru control, pe DN 65C, în localitatea Popeşti, autoturismul condus de un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Târgu Jiu, acesta având, conform testării cu aparatul etilotest, o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. La data de 15 decembrie a fost oprit în trafic autoturismul marca Dacia Nova ce se deplasa pe DJ 605 A, în oraşul Berbeşti, şi care era condus de un bărbat, de 23 ani, din comuna Alunu. Conducătorul auto a fost supus, de asemenea, testării cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, conducătorii auto au fost conduşi la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice din sânge, poliţiştii întocmind acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală.

Suspecţi de tâlhărie, identificaţi de poliţişti

La data de 16 decembrie, poliţiştii din Drăgăşani au fost sesizaţi de către o femeie din localitate cu privire la faptul că fiica sa, de 46 ani, a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie. În baza sesizării s-a constituit o echipă operativă la nivelul Poliţiei din Drăgăşani, care, după efectuarea primelor verificări, a stabilit că, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Drăgăşani, partea vătămată a fost deposedată prin violenţă de poşeta în care deţinea mai multe documente personale, două carduri bancare, suma de 600 de lei, precum şi două parafe medicale pe numele său. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea cu operativitate a principalilor suspecţi ai tâlhăriei, în persoana unui minor de 16 ani, din comuna Poboru-Olt, a unui bărbat de 22 ani din comuna Vâlcele-judeţul Olt şi a altuia de 34 ani, din comuna Verguleasa-Olt. Astfel, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre ei, iar ceilalţi doi bărbaţi care au participat la tâlhărie urmează să fie cercetaţi în stare de libertate, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Dosar penal pentru furt calificat din benzinării

În perioada 4 octombrie – 9 noiembrie 2012, la staţiile peco de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizate mai multe furturi de com­bustibil înregistrate cu autor necu­noscut. În urma exploatării infor­maţiile deţinute, poliţiştii din cadrul Biroul de Investigaţii Criminale au reuşit identi­ficarea principalului suspect al furturilor, în persoana lui unui bărbat, de 24 de ani, despre care s-a stabilit că alimenta în diferite staţii, după care pleca fără să achite contravaloarea combustibilului, prejudiciul produs în acest mod fiind de aproximativ 1.104 lei. Au fost administrate probe pentru comiterea a teri furturi, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. „Se continuă cercetările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi adoptarea unei soluţii procedurale, sub supravegherea procurorului”, transmite IPJ Vâlcea.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized