Ceasul rău


Poliţia Rurală nu iartă nimic

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu, împreună cu poliţiştii Posturilor de Poliţie aron­date au organizat o acţiune privind modul în care agenţii economici respectă normele legale privind drepturile de autor şi drepturile conexe, dar şi alte obligaţii legale privind autorizarea, stabilite de lege. Acţiunea s-a desfăşurat si­mul­tan în localităţile Budeşti, Go­leşti, Milcoiu, N. Bălcescu, Galicea şi Stoileşti, fiind verificaţi 32 de agenţi economici şi constatate 12 infracţiuni, dintre care 10 pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Astfel, în localitatea Galicea, la o societate comercială au fost identificate 3 aparate de joc electronice, a căror licenţă de exploatare nu mai era valabilă din luna martie a.c., întocmindu-se documentele procedurale conform prevederilor O.U.G. nr.77/2009 pri­vind organizarea şi exploatarea jocurilor.

Poliţia, după hoţii de lemne

În baza Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2012”, poliţişti din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat controale la mai multe societăţi comerciale, ocazie cu care s-a verificat legalitatea prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Cu această ocazie, au fost constatate încălcări ale legislaţiei în domeniu, respectiv Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, motiv pentru care adminis­tratorul unei societăţi, a fost sancţionat contraven­ţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, dispunându-se confiscarea a 19,237 mc lemn rotund, specia molid, întrucât, au fost constatate nereguli în modul de completare a documentelor cu regim special.

Materialul lemnos confiscat a fost predat reprezen­tanţilor Ocolului Silvic Obârşia Lotrului – Voineasa, în vederea valorificării. Ca o continuitate a unei bune cola­borări şi a rezultatelor obţinute,  poliţiştii vâlceni împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea vor continua activităţile de prevenire şi combatere a faptelor ce contravin legislaţiei în vigoare  şi în perioada următoare.