Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Ceasul rău


Român arestat după ce a furat bijuterii din Belgia

Pe data de 28 septembrie, polițiștii vâlceni au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a vizat punerea în executare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Piteşti în data de 24 septembrie a.c. Un râmnicean de 50 de ani a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  În sarcina acestuia, magistraţii Judecătoriei Piteşti au reţinut faptul că, acesta, aflându-se pe teritoriul statului belgian a sustras mai multe bijuterii. Autorităţile belgiene i-au delegat pe oamenii legii din România  pentru a ancheta această cauză. Cu ocazia acţiunii întreprinse, condamnatul a fost identificat şi depus în Penitenciarul Colibaşi, în vederea executării pedepsei.
 

Minor, pe ulițele din Costești, într-o mașină furată

Având în vedere sesizările făcute în seara zilei de 28 septembrie a.c., privind furtul şi avarierea unui autovehicul Volkswagen de către persoane necunoscute, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Costeşti  au efectuat investigaţii, activităţi specifice şi au reuşit identificarea principalului suspect al  faptelor reclamate.

Poliţiştii au fost sesizaţi de către un tânăr de 26 de ani, din comuna Costeşti, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras un autoturism marca Volkswagen dintr-un garaj. În timp ce autoturismul respectiv era condus pe DN 67, din direcţia Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, s-a angajat în depăşirea unei autoutilitare marca Dacia, condusă regulamentar, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea Interzisă”, iar l-a reîncadrarea pe banda iniţială de deplasare a acroşat autovehiculul Dacia, avariindu-l uşor în partea stângă faţă, fără a opri la locul accidentului. Persoana care se afla la volan a încercat să se sustragă şi după circa 300 de metri a schimbat direcţia de mers pe drumul comunal Blezeni. Într-o succesiune de curbe, pe drum asfaltat cu lăţimea de 4 metri, a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se pe partea dreapta în sensul de mers, în afara părţii carosabile. După care conducătorul autoturismului sustras a abandonat autovehiculul, fugind de la faţa locului. Cu ocazia verificărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit că principalul suspect al furtului şi conducătorul acestuia este un minor de 17 ani, din comuna Costeşti.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul orăşenesc Horezu unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge.  În cauză cercetările continuă pentru stabilirea încadrării juridice corespunzătoare şi tragerea la răspundere a principalului suspect.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized