Ceasul rău


Conducător auto băut depistat circulând în municipiul Drăgăşani

politia_rutieraMiercuri, 12 septembrie, în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Drăgăşani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, au oprit pentru control pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, un autoturism marca Ford Tranzit condus de  Gheorghe I., de 50 ani, din municipiul Rm. Vâlcea. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că numerele de circulaţie provizorii erau expirate din data de 10 septembrie. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat.

În seara aceleaşi zilei, conducătorul auto Dumitru N., de 53 ani, din comuna Ştefăneşti, a fost identificat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Drăgăşani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,61mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Material lemnos confiscat de poliţişti

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Bujoreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum şi a faptelor ilicite privind circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, în baza unor autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Rm. Vâlcea, poliţiştii au efectuat 2 percheziţii domiciliare la locuinţele lui Adrian P. şi Mihaela R., din comuna Bujoreni, unde a fost găsită cantitatea totală de 39,2 metri steri lemn de foc, aceasta fiind ridicată în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii i-au mai depistat pe drumul comunal din localitate, pe Marius D., Petrişor M. şi Gheorghe F., toţi din comuna Bujoreni, care transportau cu 3 atelaje hipo cantitatea totală de 5 metri steri lemn fag, fără avea documente de provenienţă a mărfii. Întreaga cantitate a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Rm. Vâlcea în vederea valorificării, iar faţă de cele 3 persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale în cuantum total de 15.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 171/2010.

Totodată, lângă locuinţa lui Grigore G., din comuna Bujoreni, a mai fost identificată cantitatea de 2,5 m.c. cherestea brad, pentru care acesta nu a prezentat docu­mente de provenienţă, astfel că s-a dispus confiscarea materialului lemnos, acesta fiind predat ulterior Ocolului Silvic Rm. Vâlcea. Bărbatul a fost sancţionat contra­venţional, conform prevederilor art. 19 din Legea nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Moarte suspectă la Călineşti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că, Istvan H., cetăţean de origine maghiară, a fost găsit decedat în localitatea Călineşti. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit, în urma verificărilor efectuate, faptul că bărbatul decedat a fost implicat într-o altercaţie cu Cristian G., de 25 ani, din comuna Călineşti şi că, la un moment dat, tânărul i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă lui Istvan H. Ulterior, bărbatul a acuzat dureri, s-a lăsat la pământ, după care a decedat la scurt timp. Totodată, poliţiştii au constatat că altercaţia dintre cei doi bărbaţi a pornit de la o neînţelegere privind cheltuielile de transport, Cristian G. având intenţia de a cumpăra material lemnos de la persoana decedată.

În urma necropsiei cadavrului, medicul specialist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Vâlcea a stabilit că moartea bărbatului a fost una neviolentă şi  s-a datorat insuficienţei acute de miocard în complicaţie cu o pancreatită acută necrotică. În cauză urmează a se dispune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.