Ceasul rău


Un autoturism a fost incendiat în comuna Câineni

La data de 10 iulie, în jurul orei 03.30, poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Racoviţa au fost sesizaţi către Adi M., din comuna Câineni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au incediat autoturismul, marca Volkswagen, par­cat în curtea locuinţei acestuia. Echipa operativă din cadrul Secţiei 6 Racoviţa s-a deplasat pentru efectuarea cercetării la faţa locului, eveniment la care au fost solicitaţi pentru intervenţie şi lucrători din cadrul I.S.U. Vâlcea – Garda Intervenţie Brezoi, aceştia procedând la izolarea şi stingerea incendiului.

Din fericire, în urma incendiului nu au existat victime omeneşti şi nici alte pa­gube materiale. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a survenit ca urmare a folosirii intenţionate a unei surse de aprindere, autoturismul fiind distrus în proporţie de aproximativ 90%. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a izbucnit incendiul.

Accidente la indigo în judeţul Vâlcea

La data de 09 iulie, în jurul orei 14.30, Gheorghe P., în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în comuna Mateeşti, în timp ce conducea pe DN 67, pe raza comunei Slătioara, autotractorul marca MAN, la km 145+640m, a fost surprins de pătrunderea pe carosabil în faţa sa, fără să se asigure în prealabil, a unui atelaj hipo, încărcat cu fân. Pentru evitarea impactului, conducătorul auto a frânat brusc, iar ansamblul de vehicule a intrat în balans şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta părţii carosabile. În momentul frânării, caii s-au speriat şi l-au târât pe Mihai A., care-i însoţea pe jos, căruţa oprindu-se pe un drum lateral. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a lui Mihai A., de 64 de ani, din co­muna Slătioara, acesta din urmă fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Horezu, iar ulterior la Spitalul Judeţean Vâlcea, fiind diagnosticat cu TCC acut minor, hematom şi contuzie toracică. Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar căruţaşului i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

*

În aceeaşi zi, după aproximativ 20 de minute, Gheorghe B., în vârstă de 42 ani, din comuna Olanu, a condus pe DN 67, pe raza localităţii Pietrari, o autoutilitară marca Volvo, iar la km 166+100m, într-o curbă la dreapta, a acroşat cu partea dreapta-spate a semiremorcii un atelaj hipo care a ieşit de pe un drum lateral, fără să se asigure corespunzător. Atelajul era condus de Gheorghiţa I., de 75 ani, din comuna Bărbăteşti. În urma impactului a rezultat rănirea lui Florea N., pasager în atelajul hipo, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a fost diagnosticat cu TCC închis, cu hematom parietal. Atât Gheorghe B., cât şi Gheorghiţa I. au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind negativ.