Ceasul rău


Maşină „furată” de… soţie

Marţi, în jurul orei 12.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către T. Ion, din comuna Voiceşti, despre faptul că i-a fost furat autoturismul, proprietate personală, aflat în curtea casei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost luat de soţia reclamantului, T. Florentina, pentru a se deplasa cu acesta la locul de muncă. T. Florentina s-a deplasat la Secţia nr. 3 Suteşti, unde a depus plângere penală împotriva soţului său pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, pe motiv că în noaptea de 18/19 iunie a fost agresată fizic de acesta, în acest caz fiind întocmit dosar penal. T. Ion a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1000 lei,  pentru alarmarea nejustificată a organelor de poliţie şi nu a mai dorit să depună plângere cu privire la furtul autoturismului.

Copacul ucigaş

• un horezean a fost victima unui accident după ce a fost curentat la tăiat de lemne

În data de 19 iunie, în jurul orei 10.30, R. Viorel, din comuna Măldăreşti, a sesizat poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie rurală Horezu cu privire la faptul că Ş. Ion în timp ce tăia mai mulţi arbori a fost electrocutat. În baza celor sesizate, la locul faptei s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul secţiei de poliţie, ocazie cu care a constatat că aspectele sesizate sunt reale. Astfel, în dimineaţa zilei de marţi, în jurul orei 10.00, R. Viorel, de 47 ani, din comuna Măldăreşti l-a rugat pe Ş. Ion, de 38 ani, din oraşul Horezu, să taie mai mulţi arbori, situaţi pe malul pârâului Ciupa. După ce a tăiat unul dintre plopi, acesta, în cădere, a atins firele de la reţeaua de înaltă tensiune, aflată în apropiere, provocând electrocutarea şi aruncarea bărbatului pe malul pârâului. La faţa locului, s-a deplasat şi echipajul de la ambulanţă, care a încercat resuscitarea bărbatului, fără succes însă, constatându-se decesul. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului orăşenesc Horezu, unde a fost efectuată necropsia, stabilindu-se că moartea a survenit prin electrocutare. În cauză se efectuează cercetări pentru lămurirea situaţiei de fapt, urmând ca în funcţie de rezultat, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu cu propuneri procedurale.

Cercetat pentru un furt calificat de 2.000 lei

Tot marţi, ora 12.00, poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în urmă cu câteva zile P. Cristian, din comuna Păuşeşti – Otăsău, a pătruns prin efracţie, în beciul locuinţei fiului său, de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv 4 butoaie din doagă de lemn de diferite capacităţi, 4 bidoane din plastic a 100 litri, un aparat de sudură, 2 damigene de sticlă a 50 litri şi unel­te agricole. La faţa locului, s-a deplasat echipa opera­tivă constituită la nivelul secţiei, constatând că aspectele sesizate se confirmă. În urma anchetei desfăşurate, au fost identificate, recuperate şi restituite părţii vătămate o parte din bunurile sustrase, pe care autorul le valorificase către diferite persoane din localitate. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2.000 de lei. în cauză se continuă cercetările în vederea recuperării şi a celorlalte bunuri sustrase, efectuându-se cercetări faţă de P. Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.