Ceasul rău


Trei accidente în 12 ore

• două mopeduri au fost „vedetele” zilei

ambulanta2Bilanţul Poliţiei Rutiere pentru ziua de joi este unul supraîncărcat. Astfel, dimineaţa, la  ora 08.50, B. Constantin, de 24  ani, din comuna Nicolae Bălcescu, a condus autotu­rismul marca Dacia Logan,  pe DN 64 şi la Km 105+900m, pe fondul nea­ten­ţiei în conducere, a frânat brusc şi a virat spre dreapta pentru a evita im­pactul cu un autovehicul, care circula în faţa sa, acroşând cu oglinda late­rală dreapta pe I. ELENA, de 24 ani, din  oraşul Băbeni, care se deplasa în calitate de pieton pe acostament. În urma impactului,  a rezultat rănirea uşoară a pietonului, diagnosticat cu traumatism hemitorace drept, trau­ma­tism cot drept. Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au   fost  testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se şi  probe bio­logice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.05,  S. Gheorghe, de 47  ani, din oraşul  Călimăneşti, a condus mopedul,  pe strada Alexandru Vlahuţă, din Căli­mă­neşti şi pe fondul neadaptării vitezei şi a consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă spre dreap­ta, căzând în şanţ. Ce-a urmat a fost rănirea  uşoară  a lui S. Gheorghe, diagnosticat cu  TCF cu plagă con­tuză frontală stânga, hematom ochi stâng. Conducătorul mopedului a  fost  testat cu aparatul etilotest, rezul­tatul fiind  de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bilanţul serii s-a încheiat seara, când, în jurul orei 20.24, Z. Ion,  de 33 ani, din comuna Stăneşti, în timp ce conducea un moped, pe DJ 643, iar la coborârea unei pante în curbă neadaptând viteza la condiţiile de drum a pierdut controlul mopedelui, răsturnându-se pe acostamentul de pe partea opusă sensului de mers.

În urma impactului, a rezultat ră­ni­rea gravă a lui Z. Ion, diagnosticat cu TCC acut minor, traumatism co­loa­na cervicală, traumatism toraco-ab­do­minal, hemoragie internă, inter­ve­nindu-se chirurgical de urgenţă, şi rănirea uşoară a lui  V.M., de 17 ani, din comuna Stăneşti, pasageră mo­ped, diagnosticată cu traumatism la­te­ral lombar stânga.

Conducătorul mopedului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest şi nu i  s-au putut recolta probe de sân­ge în vederea stabilirii alcoolemiei din cauza stării de sănătate a acestuia.

Poliţia îşi continuă seria cercetărilor.

Hoţi din locuinţe, sub cercetare

Joi dimineaţa, în jurul orei 8.30,  poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni au fost sesizaţi de către D. Marin, din comuna Scundu  cu privire la faptul că în noaptea de 18/19 aprilie 2012 persoane necu­noscute i-au sustras mai multe bunuri din beciul casei.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni şi specialist criminalist din cadrul Poliţiei municipiului  Drăgă­şani, ocazie  cu care s-a stabilit că au fost sustrase 3 damigene de vin a 10 litri, o butelie şi un moto­fe­răstrău electric.

Cu ocazia cercetărilor şi inves­tigaţiilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe principalii suspecţi ai furtului, este vorba despre P. Gheor­ghe, de 69 de ani, din comu­na Scundu şi S. Nicolae Adrian,  de 27 de ani, din comuna Măciuca.  Cei doi au pătruns în curtea locuinţei, prin efracţie, în noaptea de 18/19 aprilie 2012 în jurul orei 2.00, de unde au sustras bunurile pe care le-au transportat la locuinţa lui P. Marin.

O parte din bunuri au fost recuperate şi predate părţii vătă­mate. Poliţia a întocmit dosar de cercetare penală pentru infrac­ţiunea de furt calificat.

Hoţi de fier, surprinşi în fapt

fier_vechiJoi după amiază, în jurul orei 15.50, poliţiştii Secţiei Nr.1 Poliţie Rurală Râmnicu  Vâlcea au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către P. Ion, din Mihăeşti că în incinta sediul unei societăţi comerciale  se afla persoane necunoscute  care sustrag  mai multe structuri din ma­terial feros, ce erau folosite la hră­nirea bovinelor. Cu ocazia depla­sării la faţa locului, s-a constatat faptul că  trei persoane de sex masculin au fugit din incinta sediului în momentul apariţiei oamenilor legii. S-a procedat la urmărirea acestora, fiind depistaţi pe DJ 647, în comuna Mihăeşti, într-un atelaj hipo, în care se aflau încărcate   componentele respec­tive. Principalii suspecţi sunt M. V., M. C. şi C. F., toţi de 17 ani, din comuna Mihăeşti. În cauză, se efectuează cercetări faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.