Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Ceasul rău


48.000 de artificii luminoase confiscate de poliţiştii vâlceni

Oamenii legii au reţinut şase bărbaţi care comercializau pe­tarde, chiar înaintea Anului Nou. În urma acestui eveniment s-au confiscat 48.000 de artificii luminoase, precum: petarde, ra­chete din categoriile 2 şi 3, ambele modele interzise vânzării. Această operaţiune a avut loc în Băbeni, patru dintre făptaşi fiind vâlceni, iar ceilalţi doi din Galaţi. Pentru comercializarea petardelor este nevoie de avizul ITM Vâlcea; aviz care a fost acordat unui număr de 8 persoane fizice şi juridice. Aceste persoane autorizate au primit avizul pentru instruirea celor 35 de angajaţi.

Manevra periculoasă a unui minor

Vineri, 30 decembrie, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie, în care a fost implicat un copil de numai 11 ani. Râmniceanul, în calitate de biciclist, a efectuat manevra de întoarcere trecând de pe prima bandă pe cea de-a doua bandă fără să se asigure. Conducătorul autoturismului, marca Dacia Logan, în vârstă de 30 ani, din Rm. Vâlcea, a fost surprins de apariţia băiatului, acroşându-l cu par­tea dreaptă a maşinii. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a minorului, el fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea şi diag­nosticat cu traumatism cranio-cerebral. Evenimentul a avut loc pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Rm. Vâlcea, pe po­dul ce traversează râul Olt. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier în Râmnic

La data de 31 decembrie, pe strada Decebal, din municipiul Rm. Vâlcea, a avut loc un accident rutier în urma căruia a fost grav rănit un minor de 10 ani. Conducătorul în vârstă de 24 ani, po­­se­sor al unui autoturism marca Peugeot, l-a accidentat pe băiat, care în calitate de pieton, s-a angajat  în  traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Acesta a fost transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la piciorul stâng. Băr­batul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Regulile participanţilor la traficul pietonal

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere informează partici­pan­ţii la traficul pietonal cu privire la regulile ce trebuiesc respectate pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere: să nu traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise, în fugă şi/sau fără să se asigure; să nu se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore; să nu traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport în comun; să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să întârzie, să se oprească fără motiv ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare; să nu ocupe partea carosabilă în scopul împiedicării circulaţiei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized