Ceasul rău


101 brazi confiscaţi

În baza Planului comun de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2011”, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Silvic, în colaborare cu poliţişti din secţiile de poliţie rurală din judeţul Vâlcea au organizat şi desfăşurat în perioada 14-15 decembrie, activităţi de verificare a legalităţii transportului materialului lemnos, precum şi de prevenire a abaterilor înregistrate la regi­mul rutier, ocazie cu care au fost controlate un număr de 32 autovehicule, au fost legitimate 38 persoane, au fost aplicate 9 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei, a fost confiscat material lemnos în valoare de 2.000 lei şi au fost confiscaţi 101 brazi.

Astfel, în noaptea de 14/15 decembrie, poliţiştii Biroului Silvic din cadrul Serviciului ordine Publică l-au depistat în comuna Malaia, pe Gheorghe L., din municipiul Rm. Vâlcea, care transporta, cu un autotu­rism marca Dacia, un număr de 53 de brazi, pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă şi de însoţire a mărfii.

Bărbatul au fost sancţionat contravenţional potrivit Legii 171/2010, dispunându-se totodată confiscarea brazilor, care au fost predaţi organelor silvice în vederea valorificării.

Alcoolul rămâne actor principal pe străzile nopţii

În ziua de 16 decembrie, la ora 00.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, l-au oprit în vederea efectuării unui control pe Florin N, de 32 ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Audi, pe Bulevardul Tineretului.

Deoarece conducătorul auto emana vapori ce păreau a fi de alcool, poliţiştii l-au condus la sediul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, dar a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest precum şi să i se recolteze probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare de probe biologice sau de testare cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

15 rromi din Drăgăşani, prinşi la furat de curent

La data de 14 decembrie, a avut loc o acţiune a poli­ţiş­tilor din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, pe linia combaterii sustragerilor de energie electrică, acţiune la care au participat şi efective din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, poliţişti locali şi  jandarmi. În urma controalelor efectuate au fost legitimate 50 de persoane, din care 21 au fost conduse la sediul poliţiei, au fost constatate 15 infracţiuni flagrante şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.640 lei.

Astfel, 15 persoane de etnie rromă, care domiciliază în locuinţele sociale din strada Primăverii din municipiul Drăgăşani, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Este vorba de Mioara M, de 42  ani, Viorel P.42, de   ani, Valentin B., de 28 ani, Ion B., de 62  ani, Laurenţiu M., de  32 ani, Georgiana P., de 23  ani, Alexandru G., de  33 ani, Liliana P., de  28 ani, Ilie G.,43 de   ani, Elena P., 38de   ani, Ileana B., de  50 ani, Teofil M., de 56  ani, Viorel V., 41de   ani, Viorel P., de 37 ani. Acestora le-au fost întocmite dosare penale şi riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 12 ani.

Un nou accident mortal la Câineni

La data de 16 decembrie, orele 09,26, Mariana C. de 30 ani,  din comuna Vişina, judeţul Olt, a condus un autoturism marca Cielo, pe DN 7, în localitatea Câineni, din direcţia Rm. Vâlcea – Sibiu, iar la km. 230+100, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a carosabilului umed, la intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul autoturismului şi a pătruns pe contrasens intrând în  coliziune cu un tir condus regulamentar de Dorin L., de 41 ani, din comuna Scărişoara, judeţul Alba.

În urma impactului a rezultat decesul Marianei C.

Celălalt conducător auto implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.