Site icon Curierul de Vâlcea

Ceasul rău

Şase minori prinşi la furat

În dimineaţa zilei de 30 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-o societate comercială din comună. La faţa locului s-au deplasat atât poliţişti din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni, cât şi de la Poliţia oraşului Bălceşti, ocazie cu care s-a constatat că 3 minori au încercat să spargă plafonul societăţii comerciale, dar declanşând sistemul de alarmare cu care era prevăzută aceasta au fugit de la faţa locului, fără a sustrage bunuri. Este vorba de trei minori de 13, 16 şi 17 ani, toţi din comuna Zătreni. Cei trei tineri sunt cercetaţi pentru tentativă de furt calificat. Pentru a nu întinde infractorilor tocmai mâna de ajutor de care au nevoie pentru a-i prăda de bunuri, poliţiştii vâlceni recomandă administratorilor societăţilor comerciale să îşi ia măsuri eficiente de protecţie, oricât ar părea de costisitoare atât din punct de vedere financiar, cât şi din punctul de vedere al timpului care ar trebui alocat în acest sens, măsuri al căror unic scop este acela de a-i ţine la distanţă de neplăcerile create de acţiunile infracţionale ale hoţilor. Deosebit de importantă în stoparea activităţii ilicite este manifestarea în permanenţă a unei atitudini de prevenire: montarea de sisteme de pază antiefracţie care să fie prevăzute cu dispozitive de alarmare şi dispozitive de supraveghere video, astfel încât întreaga suprafaţă a societăţii comerciale să poată fi vizualizată de către cei responsabili, iar în cazul în care prin preajmă se observă persoane rău-intenţionate, să se ia de îndată măsuri. Nu este de neglijat nici instalarea sistemelor de iluminare, care funcţionează pe bază de senzori de mişcare, ale căror dispozitive se vor activa la apropierea oricărei persoane. În aceeaşi zi, ora 14:35, poliţiştii Secţiei 11 Poliţie Rurală Zătreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că trei minori încearcă să pătrundă într-o casă nelocuită. Echipa deplasată la faţa locului cu operativitate a reuşit prinderea acestora. Astfel au fost identificaţi doi băieţi de 10 ani şi unul de 8 ani, toţi din comuna Tetoiu, în timp ce încercau să pătrundă în locuinţă pentru a sustrage bunuri. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat faţă de cei 3 minori care au fost predaţi părinţiilor.

Fragmente de schelet uman, pe pârâul din Drăgoeşti

La data de 30 noiembrie 2011, ora 13.45, poliţiştii Secției nr. 4 Politie Rurală Prundeni au fost sesizați cu privire la faptul că pe pârâul din punctul „Moldoviciu”, comuna Drăgoeşti au fost descoperite mai multe fragmente osoase ce par a fi de om. La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti din cadrul Secției nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni, Poliției Municipiului Drăgășani, cât şi din specialişti ai Serviciului Criminalistic. Cercetarea la faţa locului a permis identificarea mai multor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte care au fost recunoscute ca aparţinând unui bărbat de 43 ani, din comuna Drăgoeşti, dispărut de la domiciliu din data de 15 iulie 2011. Fragmentele osoase au fost ridicate de către specialiştii Serviciului

Judeţean de Medicină Legală în vederea efectuării unei constatări medico-legale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind moartea suspectă a persoanei dispărute.

Decese suspecte în Râmnic şi Drăgăşani

În data de 01 decembrie, ora 14:25, Politia municipiului Rm. Vâlcea a fost sesizată prin sistemul de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, a fost găsit cadavrul unui bărbat, în curtea locuinţei unui râmnicean. Cu ocazia cercetării la faţa locului poliţiştii au reuşit identificarea cadavrului, acesta aparţinând unui bărbat de 56 de ani, din comuna Lădeşti. La examinarea exterioară a cadavrului, nu au fost identificate urme vizibile de violenţă sau de altă natură şi a fost luată măsura transportării cadavrului la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru efectuarea necropsiei . Tot cu o moarte suspectă s-au confruntat şi poliţiştii din municipiul Drăgăşani care, la data de 01 decembrie, au fost sesizaţi cu privire la decesul unui bărbat de 31 de ani din localitate. În baza celor semnalate, echipa operativă care a efectuat cercetarea la faţa locului a constatat că bărbatul a venit la unchiul său şi i-a spus că se simte rău, rugându-l să-l lase să se odihnească puţin. După 10 minute, unchiul victimei a constatat că nepotul său se simte foarte rău şi a anunţat ambulanţa, medicii sosiţi la faţa locului constând însă decesul. La o prima examinare a cadavrului, poliţiştii nu au constatat urme de violenta pe cap, gât, trunchi şi membre. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la morga Spitalului Municipal Drăgăşani în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. În ambele cazuri, în funcţie de concluziile medicilor legişti, organele de poliţie vor întocmi actele procedurale corespunzătoare.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea