Ceasul rău


La volan, sub influența alcoolului

• mai mulţi șoferi au fost amendați după ce au fost depistați cu alcoolemie la volan • 141 de sancțiuni pe șoselele vâlcene
Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor. În acest sens, la data de 12 noiembrie 2011, la nivelul judeţului Vâlcea au fost  organizate acţiuni care să vizeze combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, cu accent deosebit pe conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.  De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.  În cadrul activităţilor desfăşurate, la data de 12 noiembrie, fost aplicate 141 sancţiuni contravenţionale, din care 48 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum, valoarea amenzilor însumând 22.853 lei. Au fost reţinute în vederea suspendării, un număr de 12 permise de conducere  şi au fost retrase 7 certificate de  înmatriculare. La regimul circulaţiei au fost constatate 11 infracţiuni, din care 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, un bărbat de 47 ani, din judeţul Braşov a condus un autoturism  pe DN 67, în localitatea Horezu, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul din Horezu acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.   În aceeaşi zi, un tânăr  de 21 ani, din comuna Costeşti a condus pe strada Mănăstirii din oraşul Horezu, o motocicletă  fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest  acesta a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe DJ 645, în comuna Prundeni, un cetățean de 64 ani, cu domiciliul în aceeaşi comună, a fost depistat conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,49mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, acesta fiind totodată condus la Spitalul din Drăgăşani în vederea recoltării de probe biologice. La nivel naţional s-au produs în acest an peste 780 de accidente rutiere pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea vă recomandă să fiţi  mai  responsabili  în  trafic şi să nu conduceţi un autovehicul după ce aţi consumat băuturi alcoolice.

La furat de fier vechi

• prins sustrăgând dintr-o societate material feros, cu scopul de a-l valorifica

Duminică, 13 noiembrie, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizat de către un paznic la o societate comercială din municipiu, despre faptul că, o persoană a pătruns în incinta societăţii unde acesta lucrează pentru a sustrage material feros. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au identificat autorul furtului,fiind vorba de 59 ani din municipiul Rm. Vâlcea. După verificările efectuate s-a stabilit că suspectul a pătruns, fără drept, în interiorul societăţii comerciale, de unde a sustras mai multe bucăţi de profile metalice de diferite forme şi dimensiuni. Persoana în cauză intenţiona să transporte materialul feros sustras la un centru de colectare a materialelor refolosibile pentru a-l valorifica. Poliţiştii i-au întocmit acestuia actele procedurale premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Prinși pescuind ilegal pe Olt

Doi pescari sunt cercetaţi penal după ce au folosit mai multe instrumente interzise de lege la prinderea peştilor.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi despre faptul că, pe malul drept al râului Olt, în amonte de barajul Nord, se pescuieşte cu unelte interzise. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, oamenii legii au identificat un tânăr de 21 de ani din Bujoreni și un bărbat de 60 de ani din Râmnic în timp ce pescuiau ilegal cu plase de tip monofilament, „paraşută”. Bărbaţii sunt acum cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi utilizare de unelte şi plase de tip monofilament, conform art. 64 lit. m şi k din O.U.G. nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 317/2009, procedându-se totodată şi la ridicarea în vederea confiscării a uneltelor deţinute de aceştia, precum şi a altor trei undiţe abandonate de cei care au fugit la vederea organelor de poliţie şi nu li s-a putut stabili identitatea. Bunurile confiscate, respectiv 8 undiţe diferite, precum şi 19 plase monofilament vor fi predate ulterior la Agenţia Naţională pentru Pescuit si Acvacultură Vâlcea.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea