Ceasul rău


Şi-a omorât soţia în bătaie

• un vâlcean şi-a lovit soţia cu toporul şi a bătut-o cu picioarele, aceasta decedând
• arestat pentru 29 de zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 28 octombrie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul G. Gh. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. S-a luat măsura reţinerii pe durata de 24 de ore faţă de acesta. În plus, s-a solicitat Tribunalului Vâlcea arestarea preventivă a inculpatului. Instanţa de judecată a admis cererea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că, în data de 26 octombrie, inculpatul, în urma unui scandal cu soţia sa, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu toporul, picioarele peste corp.  În urma loviturilor aplicate a rezultat decesul  victimei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.


Daţi în urmărire, identificaţi de Poliţie

La data de  27 octombrie,  poliţiştii din cadrul poliţiei Transporturi Feroviare Rm. Vâlcea au identificat un bărbat de 39 ani din Rm. Vâlcea,  care era urmărit naţional, fiind cercetat pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe precum şi pentru  violare de domiciliu, împotriva acestuia Judecătoria Rm. Vâlcea emiţând mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea. De asemenea, în cursul zilei de 26 octombrie,  poliţiştii din Brezoi au depistat o tânără de 15 ani, din judeţul Dâmboviţa, pusă în urmărire naţională din  data de 4 octombrie . Minora a fost identificată în comuna Malaia la domiciliul unui localnic.  Aceasta a fost dată în urmărire naţională de către I.P.J. Sibiu, motiv pentru care aceasta a fost predată poliţiştilor din Sibiu.

politia_rutiera161 de minori vâlceni, victime ale accidentelor rutiere

• cauzele: traversarea neregulamentară a străzii, dar şi viteza şoferilor

Până în prezent, în judeţul Vâl­cea, 61 de copii cu vârste cuprinse între 3 -14 ani au fost implicaţi în acci­dente rutiere. Pe fondul vinovăţiei acestora, cauza cea mai frecventă de producere a fost traversarea neregu­la­mentară, dar, un număr semnificativ de accidente s-au produs şi datorită neacordării de prioritate, de către conducătorii auto, pietonilor care au acest drept. În acest sens, campania poliţiştilor s-a orientat spre conducă­torii auto urmărind să-i conştientizeze cu privire la faptul că în trafic există şi alţi participanţi, respectiv pietoni sau conducători de vehicule pe roţi. Prin­tre localităţile în care s-au înregistrat cel mai frecvent accidente rutiere în care au fost implicaţi copii sunt: Rm. Vâlcea, Mihăeşti, Drăgăşani, motiv pentru care acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri au vizat aceste locali­tăţi. Au fost distribuite peste 800 de ma­teriale informativ preventive con­du­cătorilor auto, cuprinzând inclusiv broşurile realizate la nivel naţional în cadrul campaniei, la data de 25 oc­tom­brie în comuna Mihăeşti, în 26 oc­tombrie în municipiul Drăgăşani, iar la data de 27 octombrie în Rm. Vâlcea.

Activitatea Poliţiei Rutiere se include astfel în cadrul campaniei naţionale anuale „Alege viaţa!”.

Minoră dată în urmărire după ce și-a abandonat copilul

La data de 21 mai, ora 08.00, o tâ­nără în vârstă de 17 ani, din co­mu­na vâlceană Bujoreni a părăsit, în mod voluntar, domiciliul fără a i se cu­noaşte destinaţia. Anterior, în cursul lunii martie a.c., aceasta a născut în Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie folosindu-se de documentele de iden­titate ale altei persoane. În acest context, femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea. La data de 31 au­gust, familia minorei a sesizat poliţia despre dispariţia acesteia, în condi­ţii­le în care femeia are un copil, lăsat acum în grija lor. Semnalmente: 1,60 – 1,69 m înălţime, 60-69kg, ten măsliniu, ochii căprui, păr negru, lung, tuns cu breton.

Cetăţenii care pot furniza orice infor­maţii în legătură cu această tânără sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!

Nu uitaţi că orice informaţie poate readuce o persoană dispărută în sâ­nul familiei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea