Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


politia_rutiera1În căutarea spărgătorilor de locuințe

• cetățeni din Fârtățești, lăsați fără bani și bunuri

În cursul  zilei de 17 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 10 Poliţie Rurală Fârtăţeşti, au fost sesizaţi de un cetățean  din comuna Fârtăţeşti, cu privire la faptul că, în ziua de 13 octombrie , un băiat  în vârstă de 14 ani, a pătruns  fără drept în curtea şi în locuinţa sa, de unde a sustras suma de 210 lei. În aceeaşi zi, un cetățean din municipiul Craio­va, judeţul Dolj, a sesizat poliţiştii din cadrul aceleiaşi secţii de poliţie rurală, despre faptul că, în cursul lunii octombrie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, de unde şi-au însuşit mai multe bunuri precum un aparat radio, dar şi piese vesti­mentare. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în ambele cazuri, au constatat că cele sesizate se confirmă, cercetările urmând a continua până la stabilirea circumstanţelor producerii furturilor dar şi identificarea autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe, poliţiştii reco­man­dă: să nu păstraţi în casă sume im­por­tante de bani şi să nu faceţi pu­blice valorile pe care le deţineţi; când părăsiţi locuinţa să verificaţi dacă aţi încuiat uşa apartamentului, ferestre­le, uşa de la balcon să învăţaţi copiii să nu lase cheia sub preşul de la intrare şi să nu deschidă uşa persoa­nelor străine care sub diverse motivaţii doresc să pătrundă în locu­inţă să fiţi precauţi cu bunurile de valoare care au dimensiuni mici (bani, bijuterii) acestea trebuind să fie păstrate în locuri greu accesibile, evitându-se „ascunzătorile” tradiţio­nale (şifonier, sertare, bibliotecă etc.); să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru orice staţionare suspectă a unor  persoane sau autovehicule în preajma locuinţei sau blocului.

Cu lemnele tăiate ilegal, pe drumuri

• prinși cu material lemnos, fără acte de proveniență

Având în vedere apropierea sezonului rece, pentru a preveni tăierile ilegale din păduri în vederea protejării fondului forestier, poliţiştii au desfăşurat în cursul zilei de ieri activi­tăţi în acest sens. Astfel, în comuna Olanu au fost depistate mai multe per­soane care au tăiat arbori nemar­caţi de reprezentanţi ai Ocolului Sil­vic. În urma cercetărilor, au fost identificaţi Gheorghe M., Gheorghe P., Elena N. din comuna Olanu dar şi Gabriel P. şi Ion P. din Rm. Vâlcea, care, în zilele de 11 octombrie, res­pectiv 15 octombrie, au tăiat de pe pi­cior, cu fierăstraie mecanice, un nu­măr de  84 arbori, esenţă carpen şi stejar, în volum de circa 12 metri cub., nemarcaţi, de pe proprietăţile lor din comuna Olanu. Arborii tăiaţi  făceau parte din fondul forestier naţional, ma­te­rialul lemnos rezultat fiind trans­portat la locuinţele lor din comuna Olanu. În cauză se efectuează cer­ce­tări, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tăiere de arbori din fondul forestier naţional, riscând pedeapsă privativă de libertate. La data de 17 octombrie, poliţiştii din Băbeni au fost sesizaţi de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Băbeni, cu privire la faptul că a depistat o persoană care transporta material lemnos  pe o stradă din localitate. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că Alexandru D., din oraşul Băbeni, transporta material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport. În cauză continuă verificările în vederea stabilirii provenienţei acestuia.

În arestul Poliției, pentru tentativă de omor

La data de 18 octombrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat în mu­ni­cipiu pe un cetățean  de 50 ani, din Rm. Vâlcea. Acesta figura ca urmărit internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de Tribunalul Vâlcea, pe motiv că se sustrăgea cercetărilor privind săvâr­şirea infracţiunii de „tentativă de omor”. Bărbatul a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de „tentativă de omor” întrucât în cursul după-amie­zii de 6 iunie, aflându-se în zona unui restaurant din Rm. Vâlcea l-a lovit pe un alt cetățean  în zona hemitoracelui  stâng. În cursul zilei de ieri a fost prezentat la Tribunalul Vâlcea pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă ulterior fiind încarcerat în arestul I.P.J. Vâlcea.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized