Ceasul rău


79 de sancțiuni pentru depășirea vitezei

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului în vederea prevenirii şi combaterii acciden­telor rutiere. Astfel, au fost întocmite un număr de 157 procese verbale, fiind apli­cate 188 sancţiuni contravenţionale cu 347 puncte penalizare. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 32.650 lei. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regi­mu­lui legal de viteză prevăzut pe un sec­tor de drum – 79, dar a fost sancţionată şi nepurtarea centurii de siguranţă – 29, dat fiind faptul că „centura de siguranţă salvează viaţa”. Au fost reţinute în ve­de­rea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere, fiind reţinute pentru stare tehnică necorespunzătoare  6 certificate de înmatriculare.

Locuință din Oteșani, ținta hoților

Gospodăriile izolate sau  nelocuite temporar de către proprietari au devenit ţinte preferate pentru hoţi, mai ales în mediul rural. La fel s-a întâmplat şi într-o locuinţă din satul Cârstăneşti, comuna Oteşani, de unde în perioada 16 sep­tem­brie – 03 octombrie a.c. persoane necu­­noscute au sustras mai multe bu­nuri. Proprietarul a sesizat poliţiştii din ca­drul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu care, deplasându-se la faţa locului, au cons­tatat că bunurile reclamate ca sus­tra­se proveneau dintr-o clădire nelocuită şi neasigurată cu sisteme de închidere. Din declaraţia proprietarului reiese faptul că din locuinţă i-au fost sustrase trei uşi din aluminiu cu geam termopan care erau montate pe toc, o piesă de mo­bilier, trei cutii de gresie şi faianţă, trei găleţi cu lavabilă, o uşă metalică de sobă, iar din faţa clădirii i-a fost luată o roată de re­zer­vă a unui buldoexcavator ce era de­za­fec­tat,  geamurile montate pe un tractor neutilizabil, iar dintr-o magazine, care avea uşile larg deschise, i-au fost sus­tra­se mai multe scânduri de diferite mă­rimi. În cauză a fost întocmit dosar penal pe­n­tru infracţiunea de furt calificat, ur­mând a se da soluţie procedurală prin Par­chetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

Accident de muncă în Râmnic

• un bărbat a căzut de pe o scară, alegându-se cu mai multe leziuni

La data de  03 septembrie a.c., la ora 18,00, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic de către un cetățean  cu privire la faptul că, în timpul programului de lucru, colegul său de 47 ani, din locali­tatea Mediaş, judeţul Sibiu, a căzut de pe o scară aflată la înălţime, prin cădere fiindu-i provocate leziuni care au ne­ce­sitat transportarea la spital. Cu prilejul verificărilor s-a stabilit că incidentul s-a produs pe raza municipiului Rm.Vâlcea, unde victima, împreună cu alţi colegi des­făşurau activităţi de reparaţie a izolaţiei acoperişului unei staţii de distribuţie a gazului. La un moment dat, cel în cauză, în timp ce urca pe o scară me­talică către acoperiş, s-a dezechi­librat şi a căzut de la o înălţime de aproximativ 2 metri. În urma impactului, victima a fost rănită uşor fiind diagnosti­cată cu „traumatism semitoracic cu fractură costală 3 stânga”. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  vătămare corporală din culpă precum şi în vederea stabilirii circumstanţelor producerii accidentului de muncă.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea