Ceasul rău


L-au lăsat fără bani și bunuri, spărgându-i mașina

Duminică, în jurul orei 19.00, poliţiştii din Budeşti au fost sesizaţi de către un cetățean din municipiul Cra­iova, cu privire la faptul că persoane ne­cu­noscute au sustras din cabina maşinii sale marca Peugeot Boxer, care se afla parcată într-un loc special amenajat din comună, o sumă de bani şi mai multe bunuri.  Din primele verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul după ce şi-a părăsit pentru aproxi­ma­tiv 15 minute autovehiculul, la reve­nire a constatat că din interiorul maşinii i-au fost sustrase mai multe bunuri, respectiv: o borsetă care con­ţinea suma de 500 de euro şi 680 lei, mai multe documente personale, un rucsac în care se aflau obiecte de îm­bră­căminte precum şi două telefoane mobile, toate lăsate la vedere.  În cauză a fost deschis un dosar penal şi cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor. Pentru prevenirea unor astfel de fapte, polițiștii recomandă:  parcaţi autoturismul în locuri iluminate şi, eventual, supravegheate,  verificând sistemele de închidere şi nu uitaţi de asemenea să cuplaţi alarma; nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare cum ar fi: sisteme de navigaţie, telefoane mobile, genţi, camere video sau casetofoane auto; evitaţi să ţineţi în autoturism actele de identitate, cheile de la locuinţă, actele  firmelor, cărţi de credit etc.

Viteza pe DN 7, principala abatere Rutieră

• peste 200 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză

politie_circulatie_razie_valea_OltuluiPoliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au desfăşurat, în cursul săptămânii trecute, în cadrul ,,Planului de măsuri privind reducerea victimizării pe D.N. 7”, activităţi de prevenire şi combatere pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştien­ti­zarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi parti­cipanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În acest sens,  au fost aplicate un număr de 399 sancţiuni contravenţionale, din care 247 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 26 pentru neres­pec­tarea obligaţiei de purtare a centurii de siguranţă, 28 pentru defecţiuni minore la sistemul de iluminare şi 21 pentru lipsă documente. Totodată, pe lângă conducătorii auto, au fost sanc­ţionaţi pentru nerespectarea normelor rutiere: 7 pietoni, 8 mopedişti, şi 2 bi­ciclişti. Au fost reţinute în vederea suspendării 16 permise de condu­cere, din care 8 pentru depăşirea regi­mu­lui legal de viteză cu peste 50 km/h, 1 pentru consumul de băuturi al­coo­lice, 5 pentru depăşirea nere­gu­la­mentară şi 2 pentru neacordarea prio­rităţii de trecere vehiculelor. De ase­menea, au fost reţinute 8 certif­i­cate de înmatriculare: 1 pentru defec­ţiuni tehnice, 4 pentru inspecţie teh­nică expirată, 2 pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă şi 1 pentru anvelope uzate.

Accidentat în Popești, ajuns pe patul spitalului

La data de 27 august a.c., în jurul orei 14.55, pe DN 65 C, în comuna Popeşti, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoa­ne. Astfel, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Popeşti,  la km. 89+950m, un cetățean  de 36 de ani s-a angajat în depăşirea unui auto­tu­rism oprit pe partea carosabilă, pe sen­sul de mers către Craiova, mo­ment în care l-a accidentat pe băr­batul de 42 ani, din comuna Popeşti,, care se angajase în traversarea străzii, prin faţa autoturismului sta­ţionat, fără să se asigure corespun­zător. Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost trans­portat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul: poli­trau­matism prin accident rutier, res­pectiv traumatism cranio – cerebral acut comă. Conducătorul  auto a fost tes­t­at cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate şi probe  biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea