Ceasul rău


Hoții au spart o societate din Râmnic

• aceștia au plecat cu mai multe piese metalice și cabluri de cupru

Luni  dimineaţă, în jurul orei 08.00, poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către  administratorul unei societăţi comerciale din municipiului Rm. Vâlcea, despre faptul că, în cursul nopţii de 21/22 august a.c., din magazia de materiale a societăţii, au fost sustrase mai multe piese metalice şi cabluri din cupru. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că autorii au pătruns, prin efracţie, într-o anexă a magazinului, iar din interior au sustras cabluri şi piese din cupru, creând un prejudiciul de aproximativ 31.000 lei.  Poliţiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetări şi investigaţii în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Și-a părăsit soțul în urma unui conflict

La data de 22 august a.c., poliţiştii din Ştefăneşti au fost sesizaţi despre faptul că o femeie din localitate a plecat de acasă şi nu se cunoaşte locul unde se află. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au identificat-o, în comuna Ştefăneşti, la doar patru ore de la dispariţie,aceasta aflându-se la locuința unui bărbat din comună. Totodată s-a stabilit că aceasta a plecat voluntar de la domiciliul conjugal după ce a avut un conflict spontan cu soţul său din Mediaş, judeţul Sibiu. În cauză, poliţiştii urmează a lua măsuri de aplanare a stării conflictuale existente între cei doi soţi precum şi de consiliere a acestora.

O singură zi și 45 de vitezomani sancționați

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi partici­panţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a eveni­mentelor rutiere, au aplicat 81 sancţiuni contra­ven­ţionale şi 178 puncte penalizare.   Dintre contravenţiile cons­tatate, cele mai multe au fost aplicate pentru neres­pectarea regimului legal de viteză, respectiv 47, valoarea totală a sancţiunilor însumând 14.445 lei. În activitatea desfăşurată au fost reţinute 2 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare, au fost sancţionaţi 2 conducători de mopede şi 3 pietoni.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea