Ceasul rău


Trei șoferi au devenit pietoni

Polițiștii de la Rutieră au conti­nuat acțiunile pe șoselele vâlcene pentru prevenirea evenimentelor și pentru conștientizarea șoferilor și a pietonilor. Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a eve­nimentelor rutiere şi au aplicat 64  sancţiuni contravenţionale, în va­loa­re de 12.585 lei. Şi de această dată, cele mai multe sancţiuni con­tra­venţionale, respectiv 41, au fost apli­cate pentru nerespectarea regi­mu­lui legal de viteză. În activitatea des­făşurată au fost reţinute şi 3  permise de condu­cere, unul pentru depăşire neregula­mentară, unul pentru depăşirea vite­zei legale cu mai mult de 50 km/h şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Neadaptarea vitezei l-a băgat în spital

Zilele trecute, la ora 13.20, în comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui conducător de moped. Astfel, în timp ce conducea un mo­ped pe strada Blezeni, un cetățean de 53 de ani, din comuna Costeşti, pe fon­dul neadaptării vitezei de depla­sare, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism, marca Kia, condus regulamentar de o femeie din Râmnicu Vâlcea. În urma impactului, șoferul mopedului a suferit o fractură de gambă, fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Ho­rezu, pentru acordarea de îngri­jiri medicale. Totodată, în urma tes­tă­rii cu aparatul etilotest a rezultat că acesta consumase băuturi al­coo­­lice, aparatul indicând o con­centraţie de 0,26 mg/l alcool pur în sânge. Cercetările continuă.

A lovit, în plin, doi pietoni

Ieri, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Tudor Vladimirescu, a avut loc un accident rutier soldat cu doi răniți. O femeie de 27 de ani, născută în Chișinău cu domiciliul în Pitești, aflându-se la volanul unui Peugeot 206, nu a observat doi bărbați, de 24 și 31 de ani care se angajaseră în traversarea străzii și i-a lovit cu mașina. Cei doi s-au ales cu multiple fracturi fiind transportați la spital. Femeia a motivat faptul că nu a știut că-n acea zonă există o trecere pentru pietoni, dungile de pe carosabil fiind șterse, dar nu a observat nici indicatorul.

Mașina de spălat și cuptorul furat, în fânar

Polițiștii au depistat autorul unui furt comis în noaptea de3/4 iunie de la locuința unei femei din comuna Șirineasa. Un bărbat de 38 de ani a intrat prin efracție în locuința femeii, știind că aceasta este plecată la muncă în Spania, furând mașina de spălat, cuptorul cu microunde, lenjeriile de pat, prosoape, bunurile ascunzându-le într-un fânar din gospodărie. Hoțul este recunoscut de polițiști ca având vechi state, în Italia având restricție de intrare după ce a furat mai multe lucruri.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea