Ceasul rău


S-a găsit spărgătorul unei societăţi din Râmnic

Criminaliştii vâlceni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt, dintr-o societate comercială, comis la data de 26 februarie, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Este vorba de un tânăr de 19  din Râmnicu Vâlcea care a pătruns, prin efracţie, într-o societate comercială situată pe strada N. Bălcescu, de unde a sustras mai multe bunuri. Identificarea suspectului s-a făcut în urma valorificării mijloacelor de probă prelevate de criminalişti de la faţa locului. Cercetările continuă faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pescuiţi de Poliţie!

În data de 2 martie, la ora 14.52, poliţiştii municipali au identificat două persoane care pescuiau ilegal în râul Olt, folosind plase plurifilament. Este vorba de un cetăţean de 43 de ani, din comuna Galicea şi altul de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care tocmai amplasau instrumentele de pescuit în apele Râului Olt, în zona Râureni, în momentul în care au fost surprinşi de oamenii legii. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj piscicol, instrumentele utilizate la pescuit fiind ridicate în vederea confiscării.

Autoturismele înmatriculate în străinătate în atenţia poliţiei!

Poliţiştii Biroului Rutier, împreună cu reprezentanţii R.A.R. Vâlcea, au organizat o acţiune în trafic ce a avut ca obiectiv identificarea autovehiculelor înmatriculate în străinătate, verificarea autenticităţii documentelor prezentate de deţinători, existenţa şi valabilitatea I.T.P., precum şi identificarea eventualelor defecţiuni tehnice ale acestora. De asemenea, a fost efectuată şi verificarea seriilor de identificarea ale vehiculelor, în vederea depistării celor care figurează ca fiind furate din ţările Uniunii Europene. Cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier,  48 de contravenţii, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la suma de 6.169 lei. Tot în timpul activităţilor desfăşurate au mai fost sancţionaţi 9 pietoni şi 3 taximetrişti. Organizarea unor acţiuni de acest gen va continua, urmând a fi extinse activităţile preventive la nivelul întregului judeţ.

Activităţi preventive desfăşurate de biroul de poliţie transporturi

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului Transporturi şi cei din cadrul Posturilor de Poliţie T.F. subordonate, împreună cu colegii lor jandarmi, din cadrul I.J.J. Vâlcea, au desfăşurat două acţiuni, având ca obiective prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale din sistemul transporturilor feroviare, pe trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată în vederea depistării cerşetorilor, infractorilor voiajori, a persoanelor ce se sustrag urmăririi în temeiul legii şi a celor care prin comportamentul lor aduc atingere unor norme de convieţuire socială. De asemenea, pe timpul nopţii în staţia CFR Râmnicu Vâlcea, s-a acţionat împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Comunitare Râmnicu Vâlcea. Astfel, au fost patrulate 50 de trenuri şi 31 de staţii, au fost depistaţi 61 de călători frauduloşi, au fost încasaţi 383 lei din suprataxe şi  au fost legitimate 114 de  persoane. În cadrul acţiunilor, au fost efectuate 13 controale, în urma cărora au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1400 lei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea şi Poliţiei TF