Ceasul rău


Urmărit general, trimis la Colibaşi

Marţi, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Biroului Urmăriri, cu sprijinul colegilor din Brezoi, s-a reuşit identificarea şi reţinerea unei persoane ce se afla în urmărire generală. Este vorba despre un cetăţean de 41 de ani din comuna Costeşti, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani închisoare, conform Mandatului de Executare a Pedepsei Închisorii emis de Judecătoria Horezu, în anul 2005, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, silvic şi de furt calificat. Condamnatul va fi transferat la penitenciarul Colibaşi.

Neadaptarea vitezei a trimis-o în spital

Zilele trecute, pe DJ 646 A, în localitatea Stoeneşti, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Astfel, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Stoeneşti spre Dobriceni, o femeie de 26 de ani din comuna Pietrari, într-o curbă la dreapta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, a derapat şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus.  Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto care a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Trei tineri au spart şcoala din Băbeni

Poliţiştii din Băbeni au identificat principalii suspecţi în cazul unui furt de calculatoare dintr-o şcoală generală din localitate şi au reuşit recuperarea prejudiciului estimat la 25.000 lei. Marţi dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi de conducerea unităţii şcolare de faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie şi escaladarea unei ferestre în laboratorul de informatică al şcolii de unde au sustras nouă unităţi centrale de calculator şi şase monitoare LCD, prejudiciul fiind de 25.000 de lei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor, fiind vorba despre trei tineri din Băbeni, reuşindu-se recuperarea bunurilor sustrase. Cercetările continuă.

Marfă fără justificare

Marţi, la ora 13.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Drăgăşani a identifi­cat în trafic un cetăţean din comuna Ştefăneşti care transporta cu căruţa mai mul­te componente metalice a căror provenienţă nu a putut să o justifice. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că aceste componente au fost sus­trase de către suspect din incinta morii din satul Dobruşa, comuna Ştefă­neşti.  Prejudiciul a fost recuperat şi restituit proprietarului, iar pe numele sus­pec­­tului a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Locuinţă spartăîn Şfefăneşti

Oamenii legii din Ştefăneşti au identificat principalul suspect în cazul unui furt din locuinţă şi au reuşit recuperarea prejudiciului, estimat la 4000 de lei. Sesizarea a fost depusă pe data de 1 martie a.c., de o femeie din Drăgăşani, care a semnalat faptul că, în perioada 23 februarie – 1 martie a.c., persoane necunoscute au pătruns în reşedinţa sa de unde au sustras mai multe bunuri. Din primele cercetări a rezultat că autorii faptei au sustras mai multe burghie folosite la strung, precum şi un contactor electric şi un element din bronz, de circa 2 kg, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 lei. Poliţiştii au demarat investigaţiile reuşind identificarea principalului suspect, în persoana unui tânăr de 20 de ani din comuna Ştefăneşti şi recuperarea bunurilor sustrase, care au fost găsite la domiciliul acestuia, ascunse sub patul din camera unde dormea. Cercetările continuă faţă de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.