Cea mai importantă victorie din acest sezon!


• handbalistele vâlcene au învins Neptun Constanţa (26-17) şi s-au salvat de la retrogradare
Ziua de miercuri a fost, probabil, cea mai fericită din scurta perioadă de existenţă a Handbal Club Municipal. Aflată la primul sezon în Liga Naţională, formaţia sprijinită de Primăria Râmnicului şi-a îndeplinit obiectivul şi s-a salvat de la retrogradare. Chiar dacă echipa noastră a avut cel mai mic buget dintre toate cluburile prezente în competiţie, managementul competent şi cât se poate de serios şi-a spus cuvântul, HCM reuşind să încheie campionatul pe locul zece. Vâlcencele au terminat înaintea unor echipe cu mai mulţi bani şi tradiţie mai îndelungată în handbalul de elită, precum Universitatea Neptun Constanţa şi CSM Ploieşti.
Ultimele care au căzut pradă dorinţei vâlcencelor de a evita retrogradarea au fost studentele de la Constanţa. Deşi ar fi fost avantajate până şi de un rezultat de egalitate, handbalistele de la malul mării nu au reuşit să ţină piept angrenajului gândit de antrenoarea Simona Gogârlă, HC Municipal impunându-se destul de clar, la o diferenţă de nouă goluri, scor final 26-17. Vâlcencele au început mai bine partida şi au avut-o pe golgetera Janina Luca în mare formă. Până la pauză, fetele noastre reuşiseră să demonstreze cine este mai bun pe teren, HCM intrând la „cabine” cu un avantaj de trei goluri (scor 13-10). Raportul forţelor a devenit şi mai dezechilibrat după revenirea jucătoarelor de la vestiare. Vâlcea a presat mai mult, atacul a funcţionat foarte bine, iar defensiva s-a dovedit şi ea la înălţime. Fără sincopele de pe final, care au făcut ca HCM să piardă multe puncte în alte meciuri, victoria a venit foarte uşor. A fost un succes destul de concludent, care a însemnat şi salvarea matematică de la retrogradare, indiferent de rezultatul meciului din ultima etapă, când Universitatea Neptun va primi vizita prahovencelor de la CSM Ploieşti, iar HCM va sta. Au fost motive suficiente pentru ca elevele Simonei Gogârlă să încingă o horă a fericirii la final, mândre că au îndeplinit obiectivul din acest sezon şi au asigurat şi o sarcină mai uşoară antrenoarei lor.

Jucătoarele i-au mulţumit primarului Gigi Matei la finalul meciului

După încheierea celui mai important meci din acest sezon, handbalistele clubului vâlcean au urcat în tribune şi i-au mulţumit edilului Ion Gigi Matei pentru faptul că a avut iniţiativa de a înfiinţa această echipă, vara trecută. Edilul social-democrat poate fi astfel considerat un salvator al handbalului vâlcean, Gigi Matei dorind ca tradiţia pe care Oltchim a construit-o în atâţia ani de trudă să nu dispară peste noapte. Şi iată că, în pofida anumitor piedici, eforturile primarului interimar al Râmnicului au dat roade, oraşul nostru putându-se mândri în continuare cu o echipă care activează pe prima scenă a handbalului feminin românesc.