Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

Cea mai dramatică zi din istoria recentă a Consiliului Județean Vâlcea… în imagini


Ora 8.00 – dintr-un 4×4 negru cu numere de București coboară doi procurori DNA care i1_webntră în sediul Consiliului Județean, flancați de jandarmi și se îndreaptă către biroul președintelui CJ, Gheorghe Păsat.
2_web3_web4Ora 8.45 – în fața sediului Consiliului încep să se strângă pâlcuri-pâlcuri de ziariști alertați de prezența în premieră a DNA-ului în turnul județului.
Ora 10.05 – „vicele” Romulus Bu­lacu iese pe poarta principală a ins­tituției pentru a confirma prezența pro­cu­rorilor, dar mai mult pentru a de­monstra că prezența sa la per­che­­ziții nu este necesară: „Nu știu nimic mai mult, eu sunt complet izolat acolo, să știți…”, aruncă zâm­bind peste umăr, con­vins că presa va prelua lipsa orică­rei legături din­tre el și dosarul în cauză.
Ora 10.45 – primele versiuni despre descinderi încep să prindă contur: e vorba de un dosar cu CET Govora în prim plan. Culmea, cu nici o săptămână înainte, CJ anunța, ofi­cial, finalizarea implementării pro­iec­tului „Reabilitarea sistemului de ter­moficare urbană la nivelul mu­ni­ci­piu­lui Râmnicu Vâlcea în scopul con­for­mării la legislaţia de mediu şi creş­terii eficienţei energetice”, în valoare de 22,76 milioane de lei cu TVA.
Ora 12.05 – Romulus Bulacu se întoarce în sediul Consiliului la fel de surâzător și puțin interesat de soarta șefului său: „N-am aflat nimic nou…”, se mai amuză o dată fostul pedelist.
Ora 12.45 – o firmă de catering începe să descarce pungi și platouri cu mâncare pentru echipele de la DNA.
Ora 13.20 – primele mișcări ale echipajelor de Poliție și Jandar­me­rie pentru derutarea presei: ma­și­nile pornesc motoarele, pleacă să dea ocol după ocol clădirilor Prefec­tu­rii și Consiliului Județean cu came­ra­manii pe urme.
5Ora 14.05 – un jandarm iese pe ușa principală a Consiliului cu o cu­tie de documente pe care o pune în portbagajul mașinii de Poliție par­ca­tă pe trotuarul din fața CJ.
Ora 14.11 – o dubiță a Jan­dar­me­riei parchează în parcarea nor­dică a sălii de spectacole a Con­si­liului. Pe o ușă laterală, doi jan­darmi, fără cagule, aduc alte două cutii cu documente, iar autovehiculul pornește spre sediul Parchetului.
Ora 14 .25 – pe ușa principală a Consiliului iese Mircea Predescu, directorul economic al instituției. Este complet palid și abia poate co­borî treptele, cotește spre Prefec­tură și se îndreaptă spre Parchet.
9_webOra 14.55 – dinspre conduce­rea Consiliului Județean nu parvine nicio informație oficială, ba mai mult, gardienii de la intrare primesc ordin să nu mai lase pe nimeni să mai intre în instituție.
Ora 15.10 – Constantin Dirinea, secretarul CJ Vâlcea, își face apariția la sediul Parchetului; are aerul unui om relaxat. Înăuntru, pe hol, îl așteaptă un Mircea Predescu livid împreună cu alți subordonați.
Ora 16.05 – Președintele CJ, Gheorghe Păsat; ajunge la Parchet și este nemulțumit de prezența Curierului de Vâlcea la fața locului, motiv pentru care se rățoiește la jandarmul de serviciu.
7_webOra 16.15 – Mircea Predescu iese din sediul Parchetului și prima replică la adresa echipei ziarului nostru dă de înțeles că a prins viață între timp: „Îmi faci portret cu pozele astea?!”.
8Ora 16.22 – Dirinea părăsește greoi Parchetul, e foarte abătut și nu mai are chef de nimic.
Ora 16.38 – își face apariția și Carmen Alexandrescu, pe chipul căreia se pot citi lacrimi și griji, este complet palidă și abia sesizează prezența Curierului.
10_webOra 16.45 – președintele Păsat iese pe ușa Parchetului cu câteva foi în mână, pare confuz și, într-o primă instanță, refuză dialogul cu ziarul nostru: „Nu v-am trimis un comunicat de presă?!”. După câțiva metri, se oprește până în scuarul de la Tribunal și așteaptă un procuror DNA pe care-l conduce spre sediul CJ. Dispoziția la dialog se schimbă subit: „E o procedură normală, nu facem decât să punem la dispoziție actele care ni s-au cerut…” Păsat și procurorul DNA intră în sediul Consiliului pe la intrarea de la Pașapoarte.

Etichete: , , ,

Alte articole de la Headlines