Ce surpriză! Diculoiu s-a dus peste Cîlea să ceară reinstalarea lui Roibu ca director OLTCHIM!


•vicepreședintele PDL Vâlcea, împreună cu aproximativ 20 din oamenii săi de încredere rămași în sindicatul Liber, i-a cerut liderului Consiliului Județean să aprobe revenirea fostului director

 

Cu doar câteva zile până la privatizare și cu investitorii chinezi anunțați să  ajungă azi pe platformă, situația se precipită dramatic la OLTCHIM. După anunțul oficial legat de alianța cu Constatin Roibu și planul de comun până la 28 martie, data depunerii ofertelor, Mihai Diculoiu a trecut la fapte și presiuni concrete. Ieri dimineață, o delegație deosebit de stufoasă și hotărâtă a sindicaliștilor dirijați de pedelistul Mihai Diculoiu a intrat peste Ion Cîlea în biroul acestuia de la Consiliul Județean cu o misiune cât se poate de simplă: reinstalarea lui Constantin Roibu în funcția de director general OLTCHIM! Propunerea vicepreședintelui PDL Vâlcea vine în contextul greutăților uriașe pe care atât ministrul Economiei cât și Ion Cîlea le întâmpină cu găsirea unui nou director pentru combinat în ultimele zile până la privatizare. La fel cum a pledat și în fața noului ministru al Economiei, Constantin Niță, în urmă cu ceva timp, pedelistul Diculoiu a sugerat varianta Roibu drept cea mai potrivită din perspectiva sa, dar și a oamenilor pe care-i (mai) reprezintă pe platformă. Dacă lui Niță, propunerea nu i-a creat nici un efect, cu totul alta a fost situația cu șeful PSD Vâlcea. Conștient de efectele pe care un acord favorabil din partea sa le va avea pe viitor, Ion Cîlea a parat din start ideea. Cum și așa nu se bucură de o mare simpatie dinspre Victor Ponta, care i-a desființat cu fiecare ocazie atât pe Roibu cât și pe Diculoiu, pesedistul a înțeles că dacă ar fi de acord cu oferta sindicalistului PDL „și-ar da singur foc la valiză”.  Potrivit surselor noastre, singura concesie făcută de Cîlea „brigăzii” a fost Radu Olaru, adică fostul om de încredere al lui Constantin Roibu, și manager interimar imediat după demisia fostului director general.

 

„Nu e întâmplătoare înscrierea mea în PDL Vâlcea având în vedere colaborarea bună cu Adrian Videanu legată de revigorarea activităţii combinatului chimic Oltchim şi susţinerea acordată domnului Romeo Rădulescu la alegerile din 2010. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte în ideea că putem sensibiliza mai mult USL în rezolvarea problemelor la Oltchim. Sunt membru PDL din data de 25 noiembrie. Din punctul meu de vedere, cred că nu au altceva de spus decât că este un lucru bun, căutăm prin această modalitate, la nivelul PDL, să reluăm strategia de revigorare a Oltchimului şi atunci îi vom determina pe guvernanţi să găsească în timp cât mai scurt o soluţie pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim”, a declarat Mihai Diculoiu, la oficializarea intrării în PDL.

 

„Mesajul meu pentru angajații Oltchim este să restructurăm compania, o curățăm de căpușe, asigurăm repornirea și continuăm discuțiile, chiar în zilele următoare, cu investitorii strategici. Cu cât vor ieși mai mult în acțiuni violente, cu atât îi speriem mai mult pe cei care vor să investească, inclusiv băncile. Dacă ei îi gonesc pe toți, ajungem la ce este mai rău. Dacă cei care îi ațâță, Roibu și oamenii lui Boureanu și Videanu, îi pun să iasă în fața combinatului, o să-i speriem cu cei cu bani. Înţeleg necazul oamenilor, nu al liderilor de sindicat. Ei nu sunt în necaz şi nu au fost niciodată în necaz, au venituri substanţial mai mari decât ministrul Economiei care trebuie să rezolve problema. Dar oamenii au dreptate şi trebuie să avem dialog în continuare, să le prezentăm ceea ce este de făcut”, Victor Ponta despre Constantin Roibu și Mihai Diculoiu.