CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MECIURILE pe care Vâlcea și alte echipe nu le-au disputat în grupele Ligii Campionilor? EHF caută soluții!


Oficialii Federației Europene de Handbal încearcă să găsească, în această perioadă, soluții pentru ca grupele Ligii Campionilor (A și B) să fie încheiate până la data de 14 februarie 2021, atunci când sunt programate partidele din ultima etapă. Dacă nu se va schimba data, în sensul că nu s-ar recurge la o decalare a competiției, cel puțin până la data de 1 martie, atunci este cât se poate de limpede că nu mai există timpul necesar pentru ca toate cele 16 formații să joace pe teren partidele care au fost amânate (majoritatea în toamnă) din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus.
Astfel, sunt vehiculate trei scenarii. În primul dintre acestea, clasamentele celor două grupe vor fi «închise» așa cum vor arăta în data de 14 februarie, chiar dacă unele formații vor avea disputate mai multe jocuri decât altele; iar primele două formații din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, iar următoarele patru din fiecare grupă vor accede în optimile de finală. Al doilea scenariu vizează posibilitatea ca punctajul fiecărei echipe să fie împărțit la numărul partidelor pe care a reușit să le joace pe teren, iar apoi tot primele șase clasate din fiecare grupă (două direct în sferturi și patru în optimi) să se califice în fazele superioare ale competiției. Mai există și un al treilea scenariu conform căruia clasamentele ar fi omologate cu punctele pe care fiecare echipă le are câștigate indiferent câte jocuri ar fi disputat, însă toate cele 16 formații participante în acest sezon al grupelor vor fi calificate automat în faza optimilor de finală. Conform informațiilor vehiculate în presa sportivă românească, acesta din urmă pare a fi scenariul spre care s-ar îndrepta oficialii EHF, o variantă ce ar avantaja echipele care au acumulat mai puține puncte (inclusiv SCM Râmnicu Vâlcea) fiindcă le-ar permite accesul în faza următoare a competiției chiar și de pe locurile șapte și opt în clasamentele grupelor din care fac parte.
În ceea ce privește formația râmniceană, aceasta mai ar mai avea de susținut cinci partide în grupele Ligii Campionilor. Trei sunt deja programate (cu Borussia, Odense și Brest), iar pentru două (cu Borussia și Podravka) nu au fost stabilite date de disputare. Și în cazul echipei noastre este limpede că Federația Europeană de Handbal nu mai are cum să stabilească date astfel încât SCM să apuce să joace toate cele cinci meciuri într-un timp atât de scurt!
Sursă foto: Arhivă