CAZUL 49 de COVID în Vâlcea aduce cele mai mari îngrijorări!


Astăzi, 26 iunie 2020, la ora 13.00, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au anunțat că numărul infectărilor din județul nostru a ajuns la 49 (numărul este calculat de la începutul declanșării epidemiei). Chiar dacă județul nostru a devenit lider detașat la nivel național în ceea ce privește numărul redus de cazuri de infectare (doar Vâlcea și Satu Mare au mai puțin de o sută de cazuri confirmate), acest ultim caz este unul care aduce cu sine multiple îngrijorări.
Persoana care a fost confirmată că fiind infectată cu Coronavirus lucrează în cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, fiind asistentă la căminul de bătrâni din comuna Zătreni. După aflarea rezultatului la testarea pentru COVID-19 (unul pozitiv), asistenta a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – Secția Boli Infecțioase. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au demarat o amplă anchetă la căminul de bătrâni din Zătreni. Personalul medical a început să fie deja testat, iar cât de curând vor fi testați și cei aproape o sută de beneficiari ai căminului.
Nu știm sigur, dar este probabil ca mare parte din testele care vor fi recoltate de la acești bătrâni să fie prelucrate în laboratorul aparatului de testare care a fost instalat (și dat în funcțiune) la Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea. Astfel, se dovedește încă o dată utilitatea unui asemenea aparat în vremuri de grea încercare precum cele pe care le traversăm în prezent cu toții.
Vom reveni cu informații!