CÂT DE MARI trebuie să fie amenzile pentru ca toți vâlcenii să respecte măsurile specifice acestei perioade!?


Polițiștii vâlceni au anunțat că, în urma ultimelor verificări pentru respectarea măsurilor stabilite de autorități cu scopul limitării răspândirii pandemiei de Coronavirus, au fost descoperite alte zeci de persoane din județul nostru care nu respectă aceste reguli! Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
„Polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban, cât și rural acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Au fost verificate 53 de societăți comerciale, 152 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.000 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale (37 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală și două pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.500 de lei”, au informat polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
În context, trebuie reamintit că, odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție, poliție locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Vâlcea verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea