Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 august 2020

Pentru a evita drame colective precum cele din Spania și Franța, căminul de bătrâni din Ostroveni își suspendă aproape complet activitatea


Luni după-amiaza s-a derulat o nouă şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea. În cadrul acesteia s-au emis unele dispoziţii în contextul celor mai recente evoluţii ale epidemiei de coronavirus din țara noastră.
Primul articol al Hotărârii nr. 6/30.03.2020 vizează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, a cărui activitate se suspendă parţial, pe perioada instituirii stării de urgenţă. Măsura a fost luată pentru protecţia celor 72 de seniori aflaţi aici în contextul în care media lor de vârstă este 85 de ani, ceea ce îi face să fie extrem de vulnerabili. Conform statisticilor efectuate la nivel mondial, s-a concluzionat că, oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de către personalul medical şi administrativ la intrarea în instituţie (venind de la domiciliile proprii, unii folosind mijloace de transport în comun), există un risc de contaminare ridicat. Iar o astfel de situație ar putea duce (aşa cum au fost, din păcate, numeroase cazuri în Spania, Franța, dar și în Polonia, Japonia sau Statele Unite) la tragedii soldate cu zeci de decese. Hotărârea CLSU mai stabileşte că pentru persoanele vârstnice ai căror aparţinători se află în imposibilitatea certă şi dovedită de a le prelua pentru această perioadă, se asigură în continuare toate serviciile specifice Căminului pentru Persoane Vârstnice, cu măsuri stricte de respectare a metodologiei medicale şi a condiţiilor de distanţare socială.
Din informațiile noastre, doar patru vârstnici vor rămâne în căminul din Ostroveni, ceilalți fiind luați sau urmând să fie luați de către aparținători.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate